Sarız'da Arı Kovanı Dağıtımı Yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesince Sarız ilçesinde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla üreticilere bin 500 arı kovanı dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in ilçelere ekonomik destek projesi çerçevesinde temin edilen bin 500 arı kovanı, Sarız ilçesinde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, ilçelerde üretimi artırmak ve bu yolla ekonomiye katkı sağlamak amacıyla farklı projelerle destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Bu noktada siyaset ve ideolojiye bakmadan her yere eşit hizmet götürdüklerini ifade eden Çelik, 'Biz hemşehrilerimizin ihtiyacını giderecek hizmetler yapmak istiyoruz. Geçen hafta MHP’li Belediye Başkanı'nın bulunduğu Özvatan’da, bu hafta CHP’li Belediye Başkanı'nın olduğu Sarız’da ekonomiye destek için arı kovanı dağıtıyoruz.' dedi.

Çelik, Kayseri'nin çeşitli ilçelerine giderek vatandaşların taleplerini dinlediğini ve çözüm bulmak için çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

'Vatandaşlarımızın doğdukları ve mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamak için üç konuda yatırımlar yapmamız gerektiği tespitinde bulunduk. Bunların birincisi altyapı yatırımlarıydı. Tüm ilçelerimizdeki altyapıyı yeniden elden geçirdik. Toprağın altında olunca görülmüyor ama çok büyük bütçelerle çok önemli işler yaptık. Altyapı kuruluşumuz olan KASKİ, bu yıl da 250 milyon liralık yatırım yapacak. Bu bütçenin büyük bölümü de ilçelerimize harcanacak ve inşallah ilçelerimiz ve bağlı mahallelerinde altyapı anlamında hiçbir sorunumuz kalmayacak.'

Üstyapıda da önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

'Türkiye rekoru olacak bir miktarla 1 milyon metrekare kilitli parkeyi bu yıl ilçelerimize göndererek üstyapıyı da sorunsuz hale getirmeye çalışacağız. İkinci unsur sosyal imkanları artırmaktı. Tüm ilçelere yaptığımız kadın ve gençlik merkezleri ile şehir merkezindeki imkanları ilçelerimize taşıdık. Sarız'a da ilçenin prestij binası olabilecek güzellikte bir kadın ve gençlik merkezi yaptık. Ekonomik imkanları da artırmamız gerekiyordu. İlçelerimizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Türkiye’de ilk ve tek olan projeleri hayata geçirdik. 2015 yılında çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları ama alamadıkları 57 tarım makinesi dağıttık. Hayvancılığa yine Türkiye’de ilk olan bir projeyle destek verdik. 'Soğuk süt zinciri' adıyla hayata geçirdiğimiz proje çerçevesinde süt üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu 206 adet çiğ süt soğutma tankını Büyükşehir Belediyesi olarak aldık ve çitçimize dağıttık. Üreticilerimizin 80 kuruşa satacağı sütü 110 kuruşa satmalarını sağladık.'

Törende, Kayseri Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Bozdağ, destekleri nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e çiçek takdim etti.

Törende daha sonra arı üreticilerine kovanlarının teslimi yapıldı ve bereketli kazanç için dua edildi.

Kaynak: AA