Prof. Dr. Mazhar Bağlı Açıklaması 'İletişim-Enformasyon Bakanlığının Kurulacağına İnanıyorum'

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’de Göç Bakanlığı ve İletişim-Enformasyon Bakanlığı kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı Açıklaması 'İletişim-Enformasyon Bakanlığının Kurulacağına İnanıyorum'


CRI TÜRK’te Michael Kuyucu’nun konuğu olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve 25’inci Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’de ve dünyada büyüyen medyanın hukuki ve içerik denetimi ile ilgilenecek bir iletişim bakanlığının kurulması tavsiyesinde bulundu.

Michael Kuyucu’nun ’’Medyanın ve sosyal medyanın kontrol edilmesinde zorluklar var, TRT ‘de de iki yıldır ciddi sorunlar yaşanıyor, mecliste sadece kamu ve özel medyayı temsil edecek bir bakanlık kurulsa nasıl olur?’’ sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ’’Türkiye’de iki bakanlığın olması gerektiğine inanıyorum. Biri Göç, diğeri de İletişim-Enformasyon Bakanlığı’’ cevabını verdi. Michael Kuyucu, CRI TÜRK’te ’’Medyanın denetimi şart, mecliste geleneksel medya ve sosyal medya ile özel ilgilenecek bir bakanlık kurulmalı’’ yorumunu yaptı. Programda yaşanan bu diyalogdan sonra sosyal medyada ’bir iletişim bakanlığı kurulsun’ tartışmalarının başlamasına neden oldu.

’’Referandum tartışmaları bitmeli’’

Prof. Dr. Bağlı, referandum tartışmalarının hala devam etmesi ile ilgili olarak şöyle konuştu: ’’Anadolu’daki deyim ile söylemek gerekirse yenilen pehlivan güreşe doymuyor. Ondan hala Referandum tartışmaları devam ediyor. Ak Parti dışındaki ’’Hayır’’ bloğunun bir araya gelip bir başkan seçmesinin çok mümkün olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim’’.

’’CHP halka inemedi’’

CHP’nin halka inme sorunu yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Bağlı ’’Cumhuriyet Halk Partisi’nin adında halk var ama halka inememek gibi temel bir problem var. Bu problem siyaset ile ilgili değil, ontolojik bir sorun. Bunu giderilmesi için kendisini var olan rejimin bekçisi değil, halka hizmet üreten bir siyasi hareket olarak anlatması gerekiyor’’ dedi.



’’Gezi Parkı olaylarında ölüm tehdidi aldım’’

Gezi Parkı Olayları’nda ölüm tehdidi aldığını belirten Prof. Dr. Dağlı, ’’Gezi olayları tam bir kalkışmadır. Taksim Platformu üyesinden ben ve 50 arkadaşım idamla tehdit edildiğimiz mektup aldım. O mektup hala bende duruyor’’ şeklinde konuştu.



’’İletişim Enformasyon Bakanlığının kurulacağına inanıyorum’’

Prof. Dr. Bağlı, Michael Kuyucu’nun ’’Bir iletişim bakanlığı kurulmalı mı?’’ sorusuna ’’Sosyal Medyanın ülkemizde kontrolü yok. Yasal denetim alt yapısı da maalesef yok. Özdenetim mekanizması da yok. Ulu orta şeyler söyleniyor ve toplumda tahribata neden oluyor. Türkiye’de iki bakanlığın olması gerektiğine inanıyorum. Biri Göç, diğeri de İletişim-Enformasyon Bakanlığı. İletişim-Enformasyon Bakanlığı’nın ileride mutlaka olacağına inanıyorum’’ yanıtını verdi.

"Millet bir daha asla FETÖ örgütlerine itibar etmez"

Prof. Dr. Bağlı, FETÖ ile mücadelenin başarı ile devam ettiğini söyledi ve şöyle devam etti: ’’FETÖ ile bu kadar kararlı ve etkin mücadeleyi Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Ak Parti dışında kimsenin vereceğine ihtimal bile vermem. Kamuoyu da bunun farkında. Milletin 15 Temmuz direnişi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en övülecek zamanıdır. Ankara’da bir vatandaşımız 13 kata çıkarak alçaktan uçan uçaklara kafa atarak düşüp şehit olmuştur. Bu inanılmaz bir şey ve bu başka bir toplumun tarihinde görebileceğimiz bir olay değil. Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi terör örgütlerine itibar etmez. Hiçbir kamu görevlisi artık bu tip yapılar içinde yer almaz. Çünkü bir yaptırımının olduğunu görmüştür’’
Kaynak: İHA