OSGBDER Başkanı İmeci Açıklaması 'İş Güvenliği Hizmeti Yetkili Kurumlardan Alınmalıdır'

3’ncü Havalimanında düzenlenen ’Hedef Sıfır İş Güvenliği Deklarasyon İmza Törenine’ katılan OSGBDER Genel Başkanı Cengiz İmeci, iş güvenliğinde başarı ancak ekip çalışması ve yönetim desteği ile yakalanabileceğini söyledi.

OSGBDER Başkanı İmeci Açıklaması 'İş Güvenliği Hizmeti Yetkili Kurumlardan Alınmalıdır'


’Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesinden sonra şimdi de iş kazalarının önlenmesi ve iş güvenliğinde farkındalık oluşturmak için ’Hedef Sıfır İş Kazası’ projesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 3’ncü Havalimanında start verildi.

3’ncü Havalimanında düzenlenen ’Hedef Sıfır İş Güvenliği Deklarasyon İmza Törenine’ katılan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri İşletmecileri Derneği (OSGBDER) Genel Başkanı Cengiz İmeci; iş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak ve iş kazalarının azaltılmasını hedef alan bütün projeleri desteklediklerini inşaat sektörü ile başlayan bu projenin ilerleyen günlerde diğer sektörlerde de yaygınlaştırılarak devam etmesini ümit ettiğini bildirdi.

Bu deklarasyona imza atan tarafların TOBB başta olmak üzere işveren ve işçi sendikalarının olduğunu görmek yani tüm tarafları ortak deklarasyona imza atmaları iş sağlığı ve güvenliğine verilen önemin işareti olduğunu söyleyen OSGBDER Başkanı, "6331 Sayılı kanuna göre kamu işyerlerinde ve 50 kişinin altında çalışanı olan az tehlikeli işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğunun iki kez ötelendikten sonra 1 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olması ve bu deklarasyona işçi sendikaları ile birlikte işveren sendikalarının da imza atması tüm kesimlerin sistemin uygulanmasına hazır olduğunu göstermektedir. Yapılacak bir erteleme iş güvenliğine yaklaşımı ve bu kampanyaya olan güveni azaltacaktır" dedi.



"İş güvenliği hizmeti yetkili kurumlardan alınmalıdır"

OSGBDER olarak üyelerimizin yetkili kurumlarında çalışan iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine belirli zaman dilimlerinde ücretsiz iç eğitimler vererek yeni düzenlemelere yönelik güncel olmalarını sağladıklarını vurgulayan İmeci, sözlerini şöyle tamamladı: "İş güvenliğinde başarı ekip çalışması ile yakalanabilir. İşverenlerin her hangi bir ceza veya noksanlıklarla karşılaşmamaları için ÇSGB’ndan yetki almış OSGB firmalarını tercih etmeleri önem arz etmektedir. İş güvenliğinde başarı ancak ekip çalışması ve yönetim desteği ile yakalanabilir. Yetkili OSGB firmaları bünyelerinde çalıştırdıkları farklı branşlardaki teknik personel ve mühendis kadroları ve ayrıca farklı branşlardaki işyeri hekimleri ile işyerlerine sektöre uygun doğru görevlendirmeleri yaparak riskleri en aza indirecek sistemleri uyguluyorlar".
Kaynak: İHA