'Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla Projesi'

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığınca düzenlenen 'Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla Projesi' kapsamında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar öğrencilerle buluştu.

Of Solaklı Fen Lisesi toplantı salonundaki söyleşide konuşan Bayraktar, hayata çok erken yaşta başladığını belirterek, babasının vefatı nedeniyle zorlu bir hayat süreci yaşadığını belirtti.

Bayraktar, bir yandan eğitimime devam ederken, bir yandan da çalıştığını anlatarak, şöyle devam etti:

'İşportacılık yaptım, çakı, çakmak, ayna tarak sattım, otellerde çalıştım. Çok sayıda okul değiştirdim. TOKİ Başkanlığımız döneminde çok önemli yapılar yaptık. İçinde bulunduğunuz bu okulu, yanı başındaki spor salonunu, sağlık ocağını ve Of TOKİ konutlarını Of’umuza kazandırdık. Trabzon’umuza ve 81 vilayetimize çok önemli projeler yaptık. Sonra milletvekili olduk ve 61. hükümette 2,5 yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptım. 68 yaşındayım. Günde 18 saat çalışıyorum desem siz 20-22 saat anlayın. Çalışmaktan zevk alıyorum.'

Öğrencilere başarıya giden yol için mesajlar veren Bayraktar, 'Kendinizi sürekli yenileyin. Teknoloji çok ileri seviyelerde. Bilgiye çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Ama bu yetmez. Ulaştığınız bilgiyi kullanın. Aranılan öğrenci, aranılan kişi olun.' diye konuştu.

Seminerin ardından okul öğrencileri tarafından okulun spor salonunda hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Açılışa, Bayraktar’ın yanı sıra Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu katıldı.

Kaynak: AA