Ormanlık Alanda Ölüme Terk Edilen 60 Yavru Kediyi Eyüp Belediyesi Ekipleri Kurtardı

Koliler içine konularak ormanlık araziye terk edilen çoğu yeni doğmuş yaklaşık 60 kedi Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler açlıktan bitkin düşen sevimli kedileri önce sağlık kontrolünden geçirdi ardından mamalarla karınlarını doyurdu.

Ormanlık Alanda Ölüme Terk Edilen 60 Yavru Kediyi Eyüp Belediyesi Ekipleri Kurtardı
Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hafta sonu vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine inceleme yaptıkları ormanlık arazide, farklı noktalarda adeta ölüme terk edilmiş vaziyette 60 kedi yavrusu buldu. Vicdansız kişi yada kişiler tarafından ormanlık arazide ölüme terk edilen çoğu yeni doğmuş olan kedi yavrularının bir kısmı koliler içerisinde bir kısmı da gelişi güzel halde araziye atılmış halde bulundu. Ormanlık alanda sahipsiz köpekler tarafından saldırıya uğrayarak öldürülme ya da açlıktan ölme tehlikesi bulunan yavru kediler vakit kaybedilmeden bulundukları yerden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. Ardından açlıktan bitkin düşen kedilerin sağlık kontrolleri yapıldı. Herhangi bir sağlık sorunları olmadığı belirlenen ve mama ile karınları doyurulan sevimli kediler, geçtiğimiz günlerde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından açılışı yapılan Kemerburgaz Hayvan Kliniği’nde korumaya alandı.

Uzmanlar, özellikle yavru kedi ve köpeklerin doğaya bırakılmasının vicdanen kabul edilemez olduğunu belirterek, savunmasız olan yavruların yetişkin hayvanlar tarafından saldırıya uğrayarak öldürülme tehlikesi bulunduğu konusunda vatandaşları uyarıyorlar. Saldırıya uğramasalar dahi, ormanlık alana terk edilen yavru kedi ve köpeklerin beslenmelerinin mümkün olmadığını, açlıktan ölme risklerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu tür durumlarda veterinerlik ekipleriyle irtibata geçilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Kaynak: İHA