Nostalji Park Projesinin İkinci Etap Çalışmaları Başladı

Tekkeköy Belediyesi ilçenin tam kalbinde hayata geçirdiği Nostalji Park projesinin ikinci etap çalışmalarına başladı.

Nostalji Park Projesinin İkinci Etap Çalışmaları Başladı
Tekkeköy ilçe merkezinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait tarihi gar binaları ile yüz yıllık çınar ağaçlarının etrafındaki sahanın park ve çocuk oyun alanına çevrilmesiyle başlayan projenin son aşamasına gelindi. İkinci etap çalışmaları projede yer alan saat kulesi ve iki adet tarihi gar binasının restorasyonu ile devam ediyor.

Nostalji Park projesi tamamlanıyor

Tarih ve doğanın eşsiz büyüleyici güzelliği içerisinde hayat bulan nostalji park projesinin ikinci etap çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçede yeni bir turizm alanın gün yüzüne çıkacağına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Nostalji Park projemizin tamamladığımız ilk etap çalışmaları ile ilçemizin merkezinde vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri eşsiz tarihi mekan içinde hizmete sunduğumuz parkımız ve çocuk oyun alanımız şimdiden halkımızın yoğun ilgisi ile dolup taşıyor.

Nostalji Park projesinde tarihi yapılar canlanıyor” dedi.

Tarihi gar binalarının restore edilerek ilçe turizmine yeni bir değerin daha katılacağını söyleyen Başkan Togar, “Şimdide projemizin devamı olan ve projenin en önemli bölümü niteliğindeki ikinci etap çalışmalarımıza bismillah dedik. İlçemizin merkezinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait iki adet tarihi gar binasını aslına uygun bir şekilde restore ederek müze ve müze kafe ile alana inşa edilecek olan saat kulemizin çalışmalarına başladık. Alanın ve binaların kiralaması ile resmi prosedürleri tam manasıyla tamamladık. Restore edilecek iki tarihi binanın rölöve çalışmalarını yaptırdık. Şimdi ilk olarak saat kulemizin yapımı ile işe başladık. Saat kulemiz tamamen taş kaplama ile tarihi alana ve ilçenin tarihi geçmişine uygun şekilde yapılıyor. Beraberinde iki adet tarihi gar binamızın çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Binaların birisini ilçemiz halkının tarihini anlatan bizleri bir an geçmişe götürecek eksi tarihi araç gereç, eşyalar, aletler, kıyafetler ile bölge insanının yaşayışını anlatan bir müze haline getireceğiz. İkinci binamızı ise restorasyonun ardından müze kafe olarak dizayn edeceğiz. Böylelikle yüz yıllık çınar ağaçlarının altında tarih ve doğanın eşsiz güzelliği içerisinde yediden yetmişe herkesin gezip göreceği, oturup sohbet edeceği, zaman geçirebileceği bir turizm alanı ile sosyal tesisi daha ilçemize kazandırmış olacağız. Nostalji park projemiz tarihi gar binalarının restorasyonu ve saat kulesi ile peyzajının tamamlanmasıyla sadece ilçemiz ve Samsun’dan değil dünyanın dört bir yanından insanların ve turistlerin bu muhteşem tarihi yapıyı ve alanı görmeye akın edecekleri bir turizm alanına dönüşmüş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA