Müftülükten 'Engelsiz Boğaz Turu'

İstanbul Müftülüğü, Engelliler Haftası münasebetiyle engelli Kur’an kursu öğrencileri, hocaları ve yakınlarını Boğaz turuna çıkardı.

İstanbul Müftülüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla hayata geçirdiği “İstanbul Din Görevlileri/Gönüllüleri Engelleri Aşıyor” projesi kapsamında, 85 Kur’an kursu öğrencisini, hocaları ve yakınlarıyla beraber Boğaz gezisine çıkardı.

Müftülüğün “Engelsiz Boğaz gezisi” ismini verdiği etkinlik, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) engellilere karşı çok duyarlı olduğunu, başkanlığın 2012’de uygulamaya konulan “Engelsiz Cami ve Engelsiz İbadet” projesiyle binlerce caminin statüsünü değiştirerek, engellilerin erişimine açık hale getirdiğini belirtti.

Müftü Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi:

“Bugün bizim için anlamlı ve önemli bir gün. Müftülüğümüzün Engelliler Haftası münasebetiyle ilgi alanında bulunan çok değerli engel kardeşlerimizle aynı gemide seyahat ettiğimizi fiilen göstermek üzere, bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.”

Engelli öğrenciler tarafından ilahilerin seslendirildiği tur, Eminönü İskelesinde son buldu.
Kaynak: AA