Miniatürk'ün 17 Maketi Yenilendi

Miniatürk’te aralarında Kubbetü'sSahra, Mescidi Aksa, Ayasofya Camisi, Aspendos Antik Tiyatro ve Sultanahmet Camisi'nin de bulunduğu 17 maket, yenilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 132 önemli tarihi eserin minyatürüne ev sahipliği yapan Miniatürk'te yenilenen 17 maket ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 132 önemli tarihi eserin minyatürüne ev sahipliği yapan Miniatürk’teki 17 maket yenilendi. Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk'teki ilk maketler arasında yer alan 17 maket, hava koşulları nedeniyle yıpranmaları dolayısıyla yenileriyle değiştirildi.

Pek çok kültür ve medeniyet izlerinin bir araya getirildiği Miniatürk'te yenilenen maketlerin yapım aşaması yaklaşık bir buçuk yıl sürdü.

Antik Çağ'dan Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar 3 bin yıllık tarihin kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç'in kıyısında ziyaretçilerini ağırlayan Miniatürk'teki yenilenen maketlerin isimleri ise şöyle:

'Ayasofya Camisi, Aspendos Antik Tiyatro, Mardin Taş Evleri, Selimiye Camisi, Sultanahmet Camisi ve Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çırağan Sarayı, Kubbetü's-Sahra, Mescid-i Aksa, Yedikule Zindanları, Mini Stadyum, Amasya Yalıboyu Evleri, Diyarbakır Ulu Camii, Halilü'r-Rahman Camisi ve Balıklı Göl, Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi.'
Kaynak: AA