Manavgat Şelalesi 13 Günde Tanınmaz Hale Geldi

Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi’nde havaların ısınması ve barajlardan gelen su seviyesinin azalması sebebiyle kara görüdü. Oymapınar ve Manavgat Barajlarının su seviyesinin sürekli değişmesinde etkili olduğu belirtilirken şelaleye gelen vatandaşlar da gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kış aylarında sık sık su seviyesinin düşmesi nedeniyle yosunlar ortaya çıkan, şelalenin taşları üzerinde insanların karşıdan karşıya geçtiği Manavgat Irmağında su seviyesi yine aynı manzaraya sebep oldu.

Manavgat Şelalesi 13 Günde Tanınmaz Hale Geldi
Nisan ayı sonunda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Manavgat Şelalesi başta olmak üzere ırmak kenarında bulunan tesislerin ırmak kenarında kalan bölümleri sular altında kalmıştı. Aradan geçen 10 günde ise adeta kara parçasına dönen Manavgat Şelalesi, misafirlerini de bu şekilde karşıladı. Irmak kenarındaki işletme sahipleri, su seviyesinin yükselmesinin sebebinin baraj göllerinde yüksek miktarda su tutulması ve geçtiğimiz hafta yüksek kesimlere yağan karların erimeye başlaması olduğunu söylerken, seviyenin düşmesinin ise Manavgat ve Oymapınar barajlarında tutulan sudan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Antalya bölgesine düzenlenen okul gezilerine katılan öğrencilerin uğrak noktalarının başında yer alan Manavgat Şelalesi, öğrenci grupları tarafından ziyaret edilirken, öğrenciler gerek bireysel gerekse gruplar halinde debisi düşük şelale önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.
Kaynak: İHA