Kemerburgaz Son 5 Yıllık Bileşik Değer Artışında Yüzde 193 Değer Kazandı

İstanbul’un lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Kemerburgaz, aynı zamanda İstanbul’da en çok prim yapan bölge oldu.

Kemerburgaz Son 5 Yıllık Bileşik Değer Artışında Yüzde 193 Değer Kazandı


EVA Gayrimenkul Değerleme şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Kemerburgaz, son 5 yılda İstanbul’un en çok değerlenen bölgesi oldu. Konut projelerinin metrekare fiyatları 5 bin TL ile 19 bin TL arasında değişiyor. ‘2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu’na göre de, bölgedeki konut fiyatlarında son beş yıllık bileşik artış yüzde 193 oldu.

Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, Kemerburgaz’ın İstanbul genelinde en yüksek değer kazanan bölge olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarına etki eden faktörlerin proje özellikleri, sosyal olanaklar, düzenli bir site içerisinde olması ve ulaşım imkanları olduğunu kaydeden Şehirli, bu kriterler kapsamında site içerisinde yer alan ve villaların ağırlıkta olduğu Kemer Country’nin projeler arasında en yüksek fiyata sahip olduğunu söyledi.



Şehirli, 2019 yılı ya da sonrasında inşa edilmesi planlanan Gayrettepe-Kemerburgaz-3’üncü Havalimanı raylı sistem hattı sayesinde Kemerburgaz’dan 3’üncü Havalimanı’na ulaşımın kolaylaşacağını ve hat tamamlandığında bölgeye olan talebin artarak konut fiyatlarında artış görüleceğini belirtti.



Kemerbargaz’da metrekare fiyatları 5 bin-19 bin TL arasında

Şehirli, Kemerburgaz-Göktürk bölgesindeki projelerin konumu ve birim fiyatları göz önüne alındığında orta-üst ve üst seviye gelir grubuna yönelik olduğunu dile getirerek bölgedeki konut projelerine bakıldığında KDV’den arındırılmış fiyatların 5 bin- 19 bin TL/metrekare gibi geniş bir aralıkta değiştiğini ifade etti.

Şehirli, 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalamasını ise 11 bin 900 TL/metrekare olarak tespit ettiklerini kaydetti.

Bölgede 9 proje üzerinden tip dağılımı analizi yapıldığını söyleyen Şehirli, buna göre bölgede en çok 3+1, ardından 2+1 ve 1+1 konut tipinin üretildiğini belirtti.

Bölgede yer alan daire ve villalar arasında geçen yıl görülen fiyat farklılıklarının ortadan kalktığını ifade eden Şehirli, ancak bölgedeki prestijli firmalara ait markalı projelerdeki daire-villa fiyatları arasında farklılıklar olduğunu söyledi.



İstanbul’un en çok değerlenen bölgesi Kemerburgaz

‘2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu’na göre Kemerburgaz bölgesi 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 37, 2014’te yüzde 39, 2015’te yüzde 44 ve 2016’da yüzde 7 değer kazandı. Son beş yıla bileşik olarak bakıldığında ise Kemerburgaz konut fiyatlarının yüzde 193 arttığı bir bölge olarak İstanbul’da 34 bölge içinde 1’inci sırada yer aldı.
Kaynak: İHA