Kaçakçı Kapana Takıldı

Şırnak’ta güvenlik güçlerince yol kontrol noktasında durdurulmak istenen ancak durmayan aracın lastikleri yol kapanıyla patlatıldı. Takibe alınan ve bir süre sonra terk edilmiş vaziyette bulunan araçta, piyasa değeri 160 bin 920 TL olan 40 bin 230 paket sigara ele geçirildi.

Kaçakçı Kapana Takıldı
Olay, 10 Mayıs’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şırnak Jandarma Komutanlığınca oluşturulan yol kontrol noktasına yaklaşan şüpheli araca, “Dur” ihtarı yapıldı. Ancak araç sürücüsü hızla olay yerinden kaçmaya çalışınca, yol kapanı devreye sokularak, aracın lastikleri patlatıldı. Patlak lastiklerle ilerleyen ve takip edilen araç, bir süre sonra yol kenarında terk edilmiş vaziyette bulundu. Araçta yapılan aramada, piyasa değeri 160 bin 920 TL olan 40 bin 230 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yapılan araştırmada sürücünün kimlik bilgileri de belirlendi. Adının İ.D. olduğu tespit edilen sürücü, 11 Mayıs’ta yakalanarak gözaltına alındı.

Sürücüye 5 bin 671 TL idari para cezası uygulanırken, araç 15 günlüğüne trafikten men edildi. Ayrıca, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunca da İ.D.’ye idari para cezası uygulanması için bildirimde bulunuldu.
Kaynak: İHA