İzmir'de Kruvaziyer Turizmine Destek

İZTO Başkanı Demirtaş: 'Kruvaziyer turizmini canlandırmak için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönemde, dünyada yaptığı ilk seferinde üst segmente hitap eden bir kruvaziyerin İzmir'e gelmesi bizim için umut verici' 'Bundan sonraki süreçte de İzmir Limanı'na gelen kruvaziyer yolcularının ayakbastı ücretlerini ödeyeceğiz'.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başbakanı Ekrem Demirtaş, bir kruvaziyerin dünyada yaptığı ilk seferinde İzmir'e gelmesinin umut verici olduğunu belirterek, limana gelen kruvaziyer yolcularının ayakbastı ücretlerini ödeyeceklerini bildirdi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, kruvaziyer turizmini yeniden canlandırmak için çalıştıklarını, bu süreçte 'Silver Muse' gemisinin 466 yolcu ile İzmir'e geldiğini ifade etti.

Demirtaş, şunları kaydetti:

'Kruvaziyer turizmini canlandırmak için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönemde, dünyada yaptığı ilk seferinde üst segmente hitap eden bir kruvaziyerin İzmir'e gelmesi bizim için umut verici. Silver Muse, 17 Mayıs'ta Atina'da yolcu değişimi yaparak tekrar İzmir'e gelecek. Önümüzdeki dönemde ve 2018 yılında da programına İzmir'i alması için çalışmalarımızı başlattık. 17 Mayıs için ayakbastı talebinde bulundular, bu ücreti odamız karşılayacak. Bundan sonraki süreçte de İzmir Limanı'na gelen kruvaziyer yolcularının ayakbastı ücretlerini ödeyeceğiz.'

Demirtaş, kruvaziyer turizminde 2015 yılı sonundan bu yana yaşanan düşüşün sona ermesi için görüşmelere devam ettiklerini, kente gelen gemilerin ve turistlerin memnuniyetinin kendilerine destek olacağını belirtti.

Türkiye ve İzmir'i anlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Demirtaş, 'İzmir, 10 bin yıllık bir şehir, tarihi çarşısı Agora'sı, kalesi ile Kordon'un görülmesi, yürüyerek gezilmesi daha önce gelen ve sayıları 550 bine ulaşan kruvaziyer yolcularını mutlu etmişti. Dolayısıyla bu potansiyel her zaman var.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA