İstihdam Oranlarında İyileşme Dikkat Çekti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 12,6 seviyesine geriledi. Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Lina Barokas, Şubat ayında istihdam oranlarında iyileşme olduğunu ve bu iyileşmede hükumetin uygulamaya soktuğu yeni istihdam paketinin etkili olduğunu ifade etti.

İstihdam Oranlarında İyileşme Dikkat Çekti
İşsizlik oranı şubat ayında geriledi

İşsizlik oranı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada Lina Barokas, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işgücü istatistiklerine göre Şubat 2017’de işsizlik oranı yüzde 12,6 olarak gerçekleşti. Şubat 2016’ya göre karşılaştırdığımızda, işsizlik oranında yüzde 1,7 artış olduğunu görüyoruz. Geçen yıla göre incelediğimizde yine en yüksek işsizlik oranına sahip olan grup, yüzde 23,3 oranı ile genç nüfus (15-24 yaş) oldu” diye konuştu.

“İstihdam paketi etkili olabilir”

İstihdam edilenlerin sayısında 500 bin kişilik bir artış olduğunu da vurgulayan Barokas, “Ocak 2017’de yüzde 13 olarak açıklanan işsizlik oranına göre Şubat ayında kısmen bir iyileşme olduğunu söyleyebiliriz.Özellikle istihdam edilenlerin sayısı 500 bin kişi artış gösterdi ve geçen aya göre daha çok kişinin iş sahibi olduğunu görüyoruz. İstihdamların çoğu ise tarım dışı sektörde gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına kıyasla iş gücüne katılma oranında da yüzde 1’lik artış ile olumlu gelişme yaşandı. Hükumetin uygulamaya soktuğu 1,5 milyon kişilik yeni istihdam paketinin etkilerini yavaş yavaş görmeye başlamış olabiliriz” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA