İş Bankası'nın 1,4 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi İmzalaması

Genel Müdür Yardımcısı Ertürk: 'Zorlu piyasa koşullarına rağmen, aldığımız sendikasyon kredisinin büyüklüğü, çok sayıda bankanın katılımı ve yüksek yenileme oranı, uluslararası piyasalarda İş Bankası'na duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu'.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, bankanın yaklaşık 1,4 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi almasına ilişkin, 'Zorlu piyasa koşullarına rağmen, aldığımız sendikasyon kredisinin büyüklüğü, çok sayıda bankanın katılımı ve yüksek yenileme oranı, uluslararası piyasalarda İş Bankası’na duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Bankadan yapılan açıklamada, İş Bankası'nın 17 ülkeden 43 bankanın katılımıyla 296 milyon dolar ve 989,5 milyon avro olmak üzere toplamda yaklaşık 1,4 milyar dolar tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi aldığı anımsatıldı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, bankanın yurt dışından sağlanan sendikasyon kredilerinde 1986 yılından bu yana devam eden deneyiminde, yeni sağladıkları kredi ile 45. işleme ulaştıkları bilgisini verdi.

Ertürk, şu ifadeleri kullandı:

'Zorlu piyasa koşullarına rağmen, aldığımız sendikasyon kredisinin büyüklüğü, çok sayıda bankanın katılımı ve yüksek yenileme oranı, uluslararası piyasalarda İş Bankası’na duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu. 2017 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 333 milyar TL'lik aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük özel bankası konumunu koruyan İş Bankası, sağladığı bu krediyle reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.'
Kaynak: AA