Girişimci Kadınlara Destek

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün proje koordinatörlüğünü yaptığı, AB destekli 'İş Hayatına Yeni Atılan ve İş Kurma Başlangıcında Olan Kadınlar İçin Girişimcilikte Başarıyı Güçlendirme Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı.

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün proje koordinatörlüğünü yaptığı ve girişimci kadınları teşvik etmeyi amaçlayan, AB destekli 'İş Hayatına Yeni Atılan ve İş kurma Başlangıcında Olan Kadınlar İçin Girişimcilikte Başarıyı Güçlendirme Projesi' bir toplantıyla tanıtıldı.

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Selva Çam, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç ile projeden faydalanacak kadın girişimciler katıldı.

Açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç'un yaptığı toplantıda başarılı girişimci kadınlar da tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

1 Eylül 2016- 31 Ağustos 2018'i kapsayan proje kapsamında, desteğe ihtiyaç duyan girişimci kadınlara ilham kaynağı olacak rehberlik hizmetleri sunulacak. Kadınlara girişimcilik ile ilgili materyaller ile rehberlik hizmetleri verilirken yedi farklı ülkeden kadınların iş kurma aşamasındaki kadınlara tecrübelerini aktarabileceği platformlar oluşturulacak. Bu süre içinde Portekiz, Fransa ve Türkiye'de proje ortağı ülkelerin katılımı ile toplantılar düzenlenecek. Proje kapsamında Türkiye'de bir de uluslararası konferans yapılacak.

- 'İş dünyasında kadınların etkin yer alması sağlanacak'

Proje sunumlarının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam kendilerinin de kadınların istihdamıyla ilgili yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi. Çam, iş hayatındaki kadınları, ev ve iş hayatında uyumlaştırma konusunda hükümete alt yapı oluşturmayı hedeflediklerini, bu kapsamda Kadın Kolları olarak çalıştaylar düzenlediklerini anlattı.

Kendi işini kurmuş girişimci kadınlar ile işini kurmak isteyen kadınlarla bir arada bulunduklarını belirten Çam, bu projenin iş hayatına yeni adım atanlar için ciddi bir çalışma olduğuna dikkati çekti. Çam, kadın girişimciliğinin önündeki kültürel, eğitimsel ve ekonomik engellerin aşılmasıyla, iş dünyasında kadınların daha etkin yer almasının sağlanacağını kaydetti.

- KOSGEB ile ortak proje

Parti olarak yaklaşık bir yıldır kadınların AB projelerinden faydalanmaları için yüzü aşkın kadına eğitim verdiklerini anlatan Çam, bu eğitimleri 81 ilde tamamlayacaklarına işaret etti.

Girişimcilikle ilgili KOSGEB ile ortak yürüttükleri bir proje olduğuna değinen Çam, şunları aktardı:

'81 ilde 10 bin kadın girişimci oluşturmaya çalışacağız. Bu, çok önemsediğimiz bir rakam. Eğitimlerini alacaklar kadınlarımız, biz o aşamada, yol gösterici ve destekçi olacağız. İş yerlerini açtıktan sonra da takipçi olacağız. Bir logo hazırladık, iş yerlerini açtıktan sonra da o logoları o iş yerine yapıştıracağız. Bundan sonra kaç iş yeri açıldıysa bizim eğitimlerimiz sonucunda, açılan iş yerlerinin de takipçisi olacağız. Girişimci olan, azmi olan, bütün kadınlara açık bu başvurular. Bunların içerisinden aradan sivrilip kendi iş yerlerini kurmak isteyenler için lojistik desteği vereceğiz. Alan belirlemesi yok, sınırsız. Kendi girişimcilik eğitimini aldıktan sonra hangi alanda çalışmak istiyorlarsa o alanda yoğunlaşabilecekler.'

AK Parti Kadın Kollarınca yürütülen projeye katılan kadınların aynı zamanda KOSGEB hibelerinden de faydalanabileceğine vurgu yapan Çam, girişimci kadın sayısını mümkün olduğunca arttırmak istediklerini aktardı. Ekonomik kalkınmanın ancak kadınların girişimciliğiyle artacağına değinen Çam, iş bulmak için sınavlara girmek isteyen gençlere de bu programlara katılma çağrısı yaptı.
Kaynak: AA