Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Türkiye Finali Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Haftası programları kapsamında katıldığı Gençlik Merkezleri arası Türk Müziği Türkiye finalinde gençlere seslenerek, "Bu aziz vatanın ve milletin gelecek yürüyüşünde, üstünüzde önemli sorumluluklar var" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Haftası programları kapsamında Gençlik Merkezleri arası Türk Müziği Türkiye finaline katıldı.

Bakanlığın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen final töreni öncesi, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin gençlerimizce unutulmaması amacıyla düzenlenen ’Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine’ yarışmasında ilk 3’e girenler de ödüllendirildi.

Genel Müdürlük tarafından il ve grup birinciliği aşamaları yapılan Türk Müziği Türkiye finalinde açılış konuşmasını yapan Bakan Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde 15 Mayıs’ta başlattıkları Gençlik Haftası’nın, gençlerin faaliyetlerini, sanat ve kültür faaliyetlerini, başarılarını ve emeklerini ortaya koyacakları bir hafta olacağını belirtti.

Gençlerin geleceğimiz olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, geçmişimiz gençler tarafından bilinmezse, medeniyetin getirdiği kültür geleceğe taşınmazsa emanet edilecek geleceğin sözde yeterli olmayacağını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda şuanda bizlerin olduğu yerlerde, sorumlulukları üstlenebilenler olacak. Sanat, spor ve farklı alanlarda ülkemizi temsil edecek olanlar aramızdan bu arkadaşlar olacak. Bakınız Bakü’de 4. İslami Dayanışma Oyunlarında Türkiye en büyük kafileyle sporcu kardeşlerimiz ter döküyor. Bununla beraber bu aziz vatanın ve milletin gelecek yürüyüşünde üstünüzde önemli sorumluluklar var. 15 Temmuz gecesi hain olanların bir darbe girişimiyle bu ülkeyi bölmek isteyenlerle karşı karşıya kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ve davetini en önde yerine getiren, ’biz de burada olmalıyız, bu aziz vatanın bayrağını ve geleceğini korumak zorundayız’ diyen Asım’ın nesli önde gitti" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan gençlerin sahnedeki yerlerini almasıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA