'Estetik' Mağduru Hemşire İyileşiyor

Kendisini doktor olarak tanıttığını öne sürdüğü kuaförün dolgunlaştırdığı dudağı enfeksiyon kaparak şişen hemşirenin tedavisi ÇÜ'de devam ediyor Merve Keleş: 'Böyle işlemlerin gerçekten uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğini ben çok iyi anladım. Bana çok iyi bir ders oldu. Doktor ve hastane ortamı gerçekten önemliymiş'

Adana'da, kendisini doktor olarak tanıttığını öne sürdüğü kuaföre estetik operasyon yaptırmasının ardından dolgunlaştırıldığı iddia edilen dudağı enfeksiyon kaparak şişen ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavisi süren hemşire Merve Keleş'in sağlık durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor.

Keleş, dudağına yapılan ameliyatlar sonucu zor yiyip içtiğini fakat iyileşeceği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, 'Tedavi sürecim gün geçtikçe iyiye gidiyor. Bu mutluluğumu beni merak edenlerle sosyal medyada paylaştım. İnsanlardan çok destek aldım, çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha iyiye gidiyor dudaklarım. Tedavim çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Hala hastanede yatıyorum ama günden güne iyileşiyor olmak beni çok mutlu ediyor.' dedi.

Dudağının alınması gibi bir durumun şimdilik söz konusu olmadığını vurgulayan Keleş sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şu anda büyük cerrahi bir operasyon söz konusu değil. Üst dudağımda ufak bir işlem yapıldı ve ufak bir biyopsi parçası alındı. Patoloji sonucunu bekliyoruz. 33 gündür burada yatıyorum. Daha önümde uzun bir süreç var. Dudağımda her gün toparlama olduğunu hissediyorum ama o dolgu malzemesi oradan çıkmadıkça iyileşmiş sayılmayacağım. Yapılan biyopsilerde o materyalin ne olduğunu belirleyemediğimiz için de ne kadar süreç var önümde bilemiyorum.'

Keleş, kendisini bu hale getiren kişinin demir parmaklıklar arkasında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iyileşmesinin yanında bu kişinin başkalarının canını yakmayacak olması düşüncesinin bile kendini motive etmeye yettiğini söyledi.

Bu tür küçük cerrahi müdahale gerektiren işlemlerin bile bir doktor gözetiminde yapılması gerektiğini vurgulayan Keleş, 'Böyle işlemlerin gerçekten uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğini ben çok iyi anladım. Bana çok iyi bir ders oldu. Doktor ve hastane ortamı gerçekten önemliymiş.' diye konuştu.

Öte yandan Merve Keleş'e dudak dolgusu yaptığı öne sürülen zanlının, daha önce de başkalarına kulak küçültme, göğüs büyültme ya da küçültme, karından yağ alma gibi işlemler uyguladığı ve bu nedenle hakkında şikayetler bulunduğu öğrenildi.

Hemşirenin tedavisini yürüten ÇÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz, Keleş'in sağlık durumunu yaklaşık 4 haftadır takip ettiklerini ve durumunu iyiye gittiğini belirtti.
Kaynak: AA