Engelliler Haftasını İşaret Diliyle Kutladılar

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü personelince Engelliler Haftası dolayısıyla işaret diliyle klip hazırlandı Milli Eğitim Müdürü Aşım: 'Amacımız engelliler ile aramızda hiçbir engelin olmadığına dikkat çekebilmek'.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü personelince Engelliler Haftası dolayısıyla işaret diliyle klip hazırlandı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile engelli personelinde yer aldığı klipte, tüm engellilerin Engelliler Haftası kutlanarak, sosyal mesajlar verildi.

İşaret diliyle hazırlanan 3,5 dakikalık klip, izleyenlerin beğenisini topladı.

Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bireyin bir gün engelli olabileceğini belirterek, engellilerin yaşamının kolaylaştırılması için her tür çalışmada bulunmak istediklerini söyledi.

Engellilere bir gün değil her gün değer verilmesi gerektiğini ifade eden Aşım, engellilerin toplumla iç içe olması gerektiğini bildirdi.

Engelliler Haftası nedeniyle işaret diliyle klip hazırladıklarını vurgulayan Aşım, şöyle konuştu:

'Amacımız engelliler ile aramızda hiçbir engelin olmadığına dikkat çekebilmek. Personelimizle klip hazırlamaya karar vererek, işaret dili öğrenmeye başladık. 25 personelin katıldığı klipte engellilerimiz de yer alıyor. Klibi hazırlarken zorlandık ama zorlanırken de bir şeyler öğrendik. Asıl amacımız engellilerle olduğumuzu göstermek. Klibimizin de beğenildiğini duymak çok daha hoşumuza gitti.'

Aşım, her vatandaşın az da olsa işaret dili öğrenmesi gerektiğini anlattı.
Kaynak: AA