Engelli Askerler Peygamber Ocağı'nda

Esenler Belediyesi, Engelliler Haftası’nda 14 engelli asker adayını bir günlüğüne ’Peygamber Ocağı’na gönderdi. Engelli askerler, Hasdal Askeri Kışlası’nda vatani görevlerini yapıp terhis belgelerini aldılar.

Engelli Askerler Peygamber Ocağı'nda
Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün organizesiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilçede yaşayan 14 engelli genç, Hasdal Askeri Kışlası 6. Piyade Alayında bir günlük "Temsili Askerlik" görevlerini yerine getirerek tezkere aldı. Kanun gereği silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin askerlik hizmetini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla Engelliler Haftası’nda düzenlenen "Temsili Askerlik" birçok engelliye ve ailesine büyük onur ve gurur yaşattı. Esenler Belediyesi Sosyal Hizmet Binası önünden kalkan otobüslerle, aileleriyle birlikte tören yerine hareket eden askerlerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Silah tutup yemin ettiler

Eyüp’teki Hasdal Askeri Kışlası 6. Piyade Alayına gelen engelli Mehmetçikler ile aileleri mutlu ve heyecanlıydı. İlk olarak künyelerini alan askerler daha sonra heyecan içinde askeri üniformalarını giydiler. Komutanlar eşliğinde silahları yakından tanıyan ve kışlayı gezen askerler, selam verme ve nizami yürüyüş gibi askerliğin temel eğitimlerini aldılar. Komutanlarına asker selamı vermeyi de ihmal etmeyen engelli askerler, aldıkları eğitimin ardından silah tuttular ve yemin töreninde yemin ettiler.

Terhis belgelerini aldılar

Törende Korgeneral Mehmet Daysal, Tuğgeneral Özgür Tor ve Alay Komutanı Albay Oktay Çetin, tüm askerlerle yakından ilgilendi. Askeri üniformaları içerisinde aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren askerler, ömür boyu askerlik yapmak istediklerini dile getirdiler. Tören, engelli Mehmetçiklere terhis belgesi verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA