Dirençli Yağlardan Kurtulmanın Tek Yolu Açıklaması 'Liposuction'

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerin vücudundan spor ve diyetle atamadığı yağlardan "liposuction" yöntemi ile kurtulabileceğini söyledi.

Dirençli Yağlardan Kurtulmanın Tek Yolu Açıklaması 'Liposuction'
Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bedenleriyle ilgili kaygılarının olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Yaz döneminin gelmesiyle birlikte tatil dönemleri başladı.

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bedenlerle ilgili kaygılar artmaktadır. Daha öncesinden diyete ve spora başlayanlar, ağırlıklarından kurtulmak isteyen erkekler var. Ne yazık ki bazı erkeklerde kadınlarda olduğu gibi vücudun belli bölgelerinde, yağların o bölgeye uzaklaşması, vücudun şekillenmesi mümkün olmamaktadır. Biz bunlara diyete ve spora dirençli yağ birikimleri diyoruz” dedi.

Erkeklerde en çok göbek ve bel çevresinde yağ birikintilerinin olduğunu ifade eden Akbaş, “Erkeklerin bize en çok başvuru nedenleri memelerinin normalden büyük olmasıdır. Tabii bu kilo ile ilgili orantılı olarak daha da artar. Böyle şikayetleri olan insanların mutlaka ve mutlaka biz plastik cerrahi uzmanlara başvurarak bundan kurtulmaları mümkündür. Çünkü bunları ne sporla, ne diyetle, ne de başka bir takım programlarla ortadan kaldırılması, göbeğin ve belin tekrar yeniden oluşturulması, düz hale getirilmesi asla mümkün değildir. Bazı insanlarda spor ve diyetle vücut düzgün bir hale gelir ve vücut şekillenebilir ama bazı insanlarda da kesinlikle vücut ne kadar incelirse incelsin, 100 kiloluk bir insan 45 kiloya bile düşse, belli bölgelerdeki yağ gitmez ve çok orantısız ve rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkar” diye konuştu.



Tek çare liposuction

Erkeklerin diyete ve spora karşı eritemedikleri dirençli yağlardan kurtulmalarının tek çözümünün liposuction yöntemi olduğunun altını çizen Akbaş, “Göbek, bel veya vücudun başka bir bölgelerinde orantısız, birikmiş yağlar kalır. Bunların tek çözümü liposuction yöntemidir. Liposuctionun değişik tedavi yöntemleri vardır. Sporla ve diyetle gitmeyen yağların oradan uzaklaştırılmasıdır. Operasyon zor bir işlem değildir. Riski yok denecek kadar azdır. Tecrübeli ve deneyimli bir elde yapıldığı takdirde başarısı yüzde 100’e yakındır. Hasta ameliyat masasına bu yağları ile yatar ve ameliyat masasından yağları eksilmiş olarak ve bedeni şekillenmiş olarak çıkar. Bazıları 1 gün, bazıları da birkaç gün sonra günlük hayatlarına dönebilirler. Psikolojileri de yerine gelir. Çünkü vücudun belli bölgelerinde yağ birikmiş olan erkekler yazın tatile gitmek istemezler, havuza girmek itemezler. İnce kıyafet bile giymek istemezler. Hatta yazın sıcağında kalın kıyafet giyerler. Bu da onların psikolojilerini ve özgüvenlerini olumsuz etkiler. Tedavi son derece kolaydır. Yeter ki, tecrübeli ve deneyimli ellerde yapılsın. Bunun da başka bir tedavi yöntemi yoktur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA