Çukurova'nın Gizli Cenneti Açıklaması Küp Şelaleleri

Adana'nın Aladağ ilçesinde çevresindeki yaban hayatı ve görsel güzellikleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanan Küp Şelalelerinin tanıtımına ağırlık verilerek turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor Doğayla iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin çevresinde kamp yapabileceği şelaleler, yazın çok sıcak geçtiği Çukurova'da yaşayanların serin havasıyla tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor Aladağ Belediye Başkanı Akgedik: 'Bu şelaleleri insanlarımız yeni yeni tanıyor. Geçen yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz'

SERHAT ÇAĞDAŞ - Adana'nın Aladağ ilçesinde çevresindeki yaban hayatı ve görsel güzellikleriyle ziyaretçilerin beğenisi kazanan Küp Şelaleleri, daha fazla turist tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

İlçeden 37 kilometre uzaktaki 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri, çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanları ile su ve kuş seslerinin birbirine karıştığı huzur veren doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Etrafındaki yürüyüş alanlarında spor yapma, şelalenin oluşturduğu küçük göletlerde ise yüzme imkanları yakalayan turistler, büyük şehirlerin gürültülü ortamından uzaklaşmanın keyfini yaşayabiliyor.

Doğayla iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin yakınlarında kamp yapabileceği şelaleler, yazın çok sıcak geçtiği Çukurova'da yaşayanların serin havasıyla tercih ettiği yerler arasında geliyor.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yer alan şelalelerin görülmesi gereken yerlerden birisi olduğunu söyledi.

İlçenin doğal güzellikleriyle özellikle hafta sonları turistlerin ilgisini çektiğini anlatan Akgedik, 'Burası tüm Doğu Akdeniz'e hizmet edebilecek, nefes alabilecekleri bir nokta. Küp Şelaleleri yaklaşık 1,5 kilometrelik bir kanyon içerisinde yer alıyor. Buraya merdivenler, köprüler yaptık. Bu güzelliğin keşfedilmesi için tanıtım çalışmalarına da ağırlık verdik. Bir vadinin içerisinde muhteşem sıra şelaleleri görenler huzur buluyor. Farklı bir havası olan şelaleler insana kendini Amazon ormanlarında hissettiriyor. Bölgedeki Simit Şelalesi de ilgi görüyor.' ifadesini kullandı.

- 'Hedef 50 bin turist'

Akgedik, şelalelerin yeni yeni tanınmaya başlandığını aktararak şunları kaydetti:

'Geçen yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz. Burası Adana'nın turizm merkezlerinden birisi olacak. Türkiye için de önemli bir turizm alanı olacağına inanıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Biz Aladağ'ın geleceğini turizmde görüyoruz. Tabiat turizmi denildiği zaman Aladağ ismi duyulacak. Bunu için gayret sarf ediyoruz. Burası saklı bir cennettir.'

Ziyaretçilerden Mustafa Arısoy da Adana'nın doğal güzelliklerini herkesin görmesi gerektiğini belirterek, 'Aladağ'ın gizli cennet bahçelerinden biri bu şelalelerdir. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim.' dedi.

Oruç Aygün ise Kozan ilçesinde oturduğunu ve hafta sonları bu şelaleleri görmeye geldiğini ifade ederek özellikle sıcak havadan bunalanların burada serinleyebileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA