CSO'dan '19 Mayıs' Konseri

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, şef Antonio Pirolli yönetiminde üç genç sanatçının eşlik edeceği konserle kutlayacak Konserde, kemanda Mevlan Mecid, çellistte Poyraz Baltacıgil ve piyano da Emre Yavuz sahne alacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla şef Antonio Pirolli yönetiminde genç sanatçıların eşlik edeceği konser verecek.

CSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Mayıs'ta saat 20.00'de gerçekleştirilecek konserde, kemanda Mevlan Mecid, çellistte Poyraz Baltacıgil ve piyano da Emre Yavuz sahne alacak.

Konser, Ernest Chausson'un keman ve orkestra için 'Poem'iyle başlayacak. Esere, sanat yaşamına 6 yaşında başlayan ve 2013'te Almanya'daki Koningin Sophie Charlotte Uluslararası Keman Yarışması'nda 'Forderpreis' ödülünü kazan Mevlan Mecid eşlik edecek.

Konser, 13 yaşında İstanbul Filarmoni Orkestrası ile ilk solo konserini gerçekleştiren, İstanbul ve İzmir Devlet Senfoni Orkestraları ile konserler veren ve Donizetti Müzik Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Genç Müzisyeni Ödülü'nü alan çellist Poyraz Baltacıgil'in, besteci Robert Schumann'ın 'la minör Viyolonsel Konçertosu' ile devam edecek.

Konserde, piyano eğitimine 1998'de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Kamuran Gündemir ile başlayan, CSO başta olmak üzere çeşitli orkestralarla konserler veren ve 2016'da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik kazanan piyanist Emre Yavuz ise besteci Ludwig van Beethoven'ın 'Piyano Konçertosu-3' isimli eserini yorumlayacak.

Konser biletleri, CSO gişesi, Dost Music Center ve 'www.biletinial.com'dan temin edilebilecek.

Kaynak: AA