Çocuklar Toprağa Değdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, "İhsan Dede’nin Yeri" adını taşıyan işletmenin genç girişimcisi Murat Mehter’in öncülüğünde, Ayşecik Anaokulu öğrencileri dünyanın en önemli annesinin ‘Toprak Ana’ olması düşüncesiyle ilginç bir etkinliği hayata geçirdiler.

Çocuklar Toprağa Değdi
‘Çocuklar Toprağa Değsin’ adını taşıyan etkinlik kapsamında; toprağa domates, biber, patlıcan tohumları eken anaokulu öğrencilerine toprağın önemi ve doğa sevgisi aşılanmaya çalışıldı.

Ayvalık’ın tanınmış iş adamı Ahmet Sucu’nun da katıldığı etkinlikte; 22 minik öğrenci tohumları toprakla buluştururken yaşadıkları heyecan görülmeye değer olarak nitelendirildi.

Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte; insanoğlunun asıl annesinin ‘Toprak Ana’ olduğunun vurgulandığı gözlenirken, miniklere toprak sayesinde insanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı anlatıldı.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan işletme sahibi Murat Mehter, Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen bir projeyle çocukları toprakla buluşturduklarını belirterek, “Projemiz kapsamında çocuklarımıza fidanlar ve tohumlar ektirdik ve toprağın insanlık için önemini anlattık. Çocuklarımızın apartman yaşantısından uzak, doğa ile baş başa olabilmesine olanak tanıdık” dedi.

İhsan Dede’nin Yeri’nin ikramıyla kahvaltı da yapan miniklere, etkinlikte hazır bulunan anneleri de destek verdi.

Etkinlikte konuşan Ayşecik Özel Anaokulu sahibi ve öğretmeni Ayşe Tosunoğlu, “Murat bey düzenlediği etkinlikle, çocukların toprağa değmesini istedi. Çünkü artık günümüz teknolojisinde o kadar çok binalar var ki, çocuklar sokağa çıkıp toprakla, suyla, taşla, doğayla oyun oynayamıyorlar. Biz bu projeyi o kadar çok beğendik. Çünkü gerçek ana; topraktır. Murat bey çocuklarımızı gerçek anamız olan toprak ana ile kavuşturmuş oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşan Ayvalık’ın tanınmış zeytin sanayicisi Ahmet Sucu ise, böylesi anlamlı bir sosyal projeye dahil edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kısa bir süre önce Ayşe Tosunoğlu ile birlikte hazırladıkları ‘Ege’nin Hazinesi’ adını taşıyan masal kitabını, minik çocukların oynayacağı bir çocuk oyununa dönüştüreceklerini hatırlattı.

Çocukları toprakla buluşturan İhsan Dede’nin Yeri işletmesinin sahibi Murat Mehter’e de teşekkür eden Ahmet Sucu, “Ama çocuklardan bir ricam var. Toprakla buluşurken, çamurlu ellerinizi üstünüze sürün. Annelerinizle ilişkilerinizi güzel güzel devam ettirin. Ne demişler; ‘kirlenmek güzeldir.’ Ama en güzeli sizlerle bugün burada olmaktır. Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA