Çeşitlilikte Birlik Projesi Kapsamında Küçükçekmece'de Söyleşiler Devam Ediyor

Çeşitlilikte Birlik Projesi kapsamında Küçükçekmece’de düzenlenen söyleşiler Remzi Yurtsever İlkokulu’nda velilerin ve ilçe halkının katılımıyla devam etti.

Çeşitlilikte Birlik Projesi Kapsamında Küçükçekmece'de Söyleşiler Devam Ediyor
Çeşitlilikte Birlik Projesi kapsamında ilçe okullarında düzenlenen söyleşilerden bir tanesi daha Remzi Yurtsever İlkokulu’nda velilerin ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden Sosyolog Merve Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, dinleyicilere sosyal hizmet merkezlerinin çalışmaları ve çocuklarda görülen davranış problemleri konularında bilgiler verildi.

Söyleşinin ilk bölümünde Sosyolog Merve Kaya sosyal hizmet merkezlerinin yardımlarından ilçe halkının ne şekilde faydalanabileceği hakkında bilgi verdi. Sosyal Hizmet Merkezlerinin eğitim yardımı, iş yardımı, sağlık hizmetlerinden faydalanmak için destek, doğum yardımı, engelli ve yaşlılara bakım, çocuğa danışmanlık gibi konularda vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Merve Kaya bu hizmetlerden faydalanmak için ilçe halkının hangi yolları takip etmeleri gerektiğini açıkladı.

Alo 183, Cimer ve Bimer vasıtasıyla da vatandaşların bilgi ve hizmet alabileceklerini belirtti.

Söyleşinin ikinci bölümünde katılımcılara çocuklarda görülen davranış problemlerinin neler olduğu konusunda bilgi verildi.

Bu davranış problemleri karşısında ailelerin nasıl davranması gerektiğini açıklayan Merve Kaya, çocuklarda özellikle stresli zamanlarda davranış sorunlarının ortaya çıktığını belirterek "Bunu engellemek için öncelikle stres oluşturan durum ortadan kaldırılmaya çalışılmalı eğer mümkün olmuyorsa çocuğa stresle baş edebilme yöntemleri öğretilmelidir" dedi.

Çocuğa başarabileceği sorumluluklar vererek kendine güven duygusunun arttırılmasının, ilgi ve yeteneklerinin desteklenmesinin öneminden bahseden Merve Kaya velilerden gelen sorulara cevap verdikten sonra söyleşisini tamamladı.

Sosyolog Merve Kaya’nın söyleşisinin ardından Çeşitlilikte Birlik Projesi Koordinatörü Serap Sevencan, projenin amacı ve halen ne şekilde uygulanmaya devam ettiği konusunda katılımcılara bilgi verdi. Roman vatandaşlarımız için halen Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen müzik ve dans eğitimlerinin devam ettiğini belirten Serap Sevencan bu eğitimlerin yanında istihdam sağlamaya yönelik KOSGEB destekli girişimcilik, pazarlama, diksiyon gibi eğitimlerin de yakında başlayacağını katılımcılara duyurdu. Çeşitlilikte Birlik Projesi’nin ilçede yaşayan tüm vatandaşlar için öneminden bahseden Serap Sevencan ilçedeki diğer okullarda söyleşilerin ve proje kapsamındaki diğer etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek kapanışı gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA