BÜSAM'da Siyaset Seminerleri Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) tarafından seminer programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi'de hafta sonu siyaset seminerlerine başlandı.

Siyaset seminerinden Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Faruk Karaarslan katılımcılara 'Kent ve siyaset' konulu ders verdi.

Kenti tanımlamanın hayatı tanımlamak anlamına geldiğini ifade eden Karaarslan, 'Kenti tanımlamaya başladığınız andan itibaren hayatı, hayatı tanımldığınız andan itibaren kendinizi tanımlamış olursunuz. Kent, nüfusuyla, fiziksel durumuyla tanımı yapılacak kadar alelade bir şey değildir. Kent için bir iki cümleyle geçiştirilecek bir tanım yapılamaz. Çünkü, kent sadece fiziksel bir şey değildir. Kent değer yüklüdür. Değer yüklü olması siyasetle, hayatla ilişkili olduğunu ifade eder.' diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ise 'Türkiye'de Toplum ve Siyaset' konulu seminer verdi.

Türk milleti için devletçiliğin önemli bir rolü olduğunu belirten Doç. Dr. Akın, 'Bizim zihnimizde devlet, batıda herhangi bir memlekette olmadığı kadar büyüktür. Çünkü biz sosyal var oluşumuzu bile büyük oranda devletin varlığıyla birlikte açıklarız. 'Devlet ebet müddet' sözünün sloganlaşması da bu yüzdendir. Bu işin temeli Selçukludur. Osmanlı ve Cumhuriyet bir devamlılıktır.' dedi.

Seminer programlarına katılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken de 'Siyasetin sosyolojik dönüşümü ve Türkiye'de kamusal alan tartışmaları' konulu ders verdi.

Kamusal alanın tarifini yapan Prof. Dr. Yelken, 'Kamusal alanı devletin hakim olduğu alan olarak anlıyoruz. Kamu aslında halktır, demek ki bizim çıkardığımız, bizim hizmetimizde olan örgütün bizden farklılaşarak bizim üzerimizde egemenlik kurması söz konusu. Aslında kamusal alan dediğimiz bireyle devlet arasındaki o büyük boşluğu dolduran ve hepimizin hayatını geçirdiği alandır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA