Bolu'da FETÖ/PDY Davası

AİBÜ'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin haklarında dava açılan, eski rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'un da aralarında bulunduğu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi Tutuksuz sanık Özlü: 'Mehmet Yazıcı’ya ayrılmak istediğimi söyledim. 'Müslüman ile Müslüman arasında yaşanan kavgada taraf olmayacağım' dedim. O da bana 'Sen o zaman hacca da gitme' diye cevap verdi'

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki (AİBÜ) yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 10'u firari, 30'u tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yeterli olmaması nedeniyle Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda devam eden duruşmaya, geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu 30 akademisyen, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında eski rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'un da bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da katıldı.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklardan AİBÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümünün eski öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Fatih Özlü, bu yapıyla düşünceleri değiştiği için 2014 yılında bağlantısını kestiğini ileri sürdü.

Polis ve savcılık ifadesinde 2014 yılından önceki tüm bilgilerini hatırladığı kadarıyla anlattığını ve 20 kişinin örgütle ilişkilerini açıkladığını belirten Özlü, şöyle devam etti:

'Allah rızası için ve eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla bu yapıyla ilişkim vardı. 2014 yılı Mayıs ayında akademik bir faaliyet için gittiğim Amerika'da Pensilvanya'ya da uğradım. Mehmet Yazıcı benim oraya uğramamı istemişti. Orada elebaşı Fetullah Gülen’in yaptığı konuşmayı kalabalık bir grupla birlikte dinledim. Orada hükümet, devlet büyükleri, Atatürk ve milli mücadele ile ilgili çok yanlış şeyler konuşulduğuna şahit oldum. Bundan dolayı onlarla ilişkimi kesmek istedim. Mehmet Yazıcı’ya ayrılmak istediğimi söyledim. 'Müslüman ile Müslüman arasında yaşanan kavgada taraf olmayacağım' dedim O da bana 'Sen o zaman hacca da gitme' diye cevap verdi.'

Özlü, örgütten ayrılmadan önce FETÖ lideri Fetullah Gülen'in doktoru olduğu ileri sürülen Mehmet Yazıcı’nın organize ettiği toplantılara katıldığını kaydederek, 'Yazıcı ile salı toplantılarına katılırdım. Bu toplantılar her hafta başka birinin evinde sabah namazı öncesi olurdu. O toplantıya Mehmet Yazıcı, Kenan Gümüştekin, Fahrettin Talay, Aytekin Alçelik, Suzi Selim Ayhan, Alim Erdem, Ahmet Karataş, Mesut Erdurmuş, Serkan Öztürk katılırdı. Hatta Mehmet Yazıcı, Kenan Gümüştekin ve Fahrettin Talay çoğu zaman salı toplantılarına katılmazdı. Onların bir üst grupların toplantılarına katıldığı için buraya gelmediğini düşünüyorum.' diye konuştu.

Mehmet Yazıcı'nın kendisini İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde bulunan bir sohbet grubunun sorumlusu yaptığını sözlerine ekleyen Özlü, 'Devlet Hastanesinin Köroğlu Ünitesinde çalışan doktorlarla sohbet grubum vardı. Buraya 5-6 kişi gelirdi. Örgütten ayrılmadan önce 8 ay süreyle bu grubu idare ettim.' dedi.

Özlü, AİBÜ'de 2014 yılında gerçekleşen rektörlük seçimlerinde adaylardan Prof. Dr. Hayri Coşkun'u örgüt olarak desteklediklerini vurgulayarak, 'Rektörlük seçimleri öncesinde Mehmet Yazıcı ile Kenan Gümüştekin’in Hayri Coşkun'un desteklemesi konusunda talimatları oldu. Salı toplantılarında bu konuyu konuşuyorduk. Sohbet gruplarımızda da bunu söyledik. Rektörlük seçimlerinin ardından Mehmet Yazıcı'nın, 'Destekledik ama Hayri Çoşkun bize sırtını döndü' şeklinde şeyler söylediğini duydum.' ifadelerini kullandı.

Örgütle ilk ilişkisinin 2003 yılında başladığını aktaran Özlü, 'Ben üniversite son sınıfta iken 2003 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) hazırlandığım esnada Mevlüt Kurt isimli şahısla tanıştım. Onun takibinde TUS’a hazırlandım. Zaman zaman farklı gruplarla bir araya gelirdik. O dönemde TUS’u kazandım. Daha sonra Mevlüt Kurt ile başka ilişkim olmadı ama ben 2011’de Bolu’ya geldikten bir süre sonra o da buraya geldi. Tekrar tanıştık.' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi talep edilen tutuklu sanıklardan Aytekin Alçelik'in tutuksuz yargılanmasına kararlaştırarak, duruşmayı sonlandırdı. Duruşma, yarın diğer sanıkların dinlenilmesiyle devam edecek.
Kaynak: AA