Bodrum'da Turizmcilere Yönelik Terör Ve Terör Olayları Semineri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde TEM ekipleri, turizmcilere yönelik terör ve terör olayları hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizmcilere yönelik, terör ve terör olayları hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Muğla Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm dernekleri katıldı.

Seminere, Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürü Zafer Duymuş, Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanı Süleyman Yılmaz ve Bodrum Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanı Nail Yıldırım katıldı.

TEM Şube Müdürü Duymuş, burada yaptığı konuşmada, turizmcilere sezon içerisinde özel güvenlik görevlileri çalıştırmaları önerisinde bulundu.

İşletmelerde mutlaka güvenlik kamerası bulunması gerektiğini ifade eden Duymuş, 'Bizim MOBESE kameralarımız var ancak güvenlik kameraları çok işimize yarıyor. Otelde çalışan kişilerin daha duyarlı olmasını ve şüphelendiği her şeyi otel yetkililerine ve bize bildirmesini istiyoruz.' dedi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasındaki terör faaliyetlerine de değinen Duymuş, şunları kaydetti:

'Bu süreçten önce Muğla TEM ve ilçelerdeki büro amirlikleri olarak yılda ortalama 15-20 olaya müdahale edilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra ise Muğla'da terör sayısı iki binden fazla. 2017 yılı içerisinde de ağırlıklı olarak FETÖ olaylarına müdahale ediyoruz ama diğer terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Onlar da azımsanmayacak kadar çok. Özellikle PKK ile mücadelemiz sürüyor. Biz operasyonlarımıza da devam ediyoruz.'

Bomba imha uzmanı Nail Yıldırım ise ilçede yaşanan terör olayları ve müdahale edilen şüpheli paket sayıları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İlgililer, turizmcilerin sorularını da yanıtladı.
Kaynak: AA