Bob Ross hayranı Zonguldaklı, TV'den izleyerek ressam oldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki emekli Mitat Altay, televizyon ekranlarının kıvırcık saçlı ressamı olarak tanınan Bob Ross’u yıllarca izleyerek kömürlükte çizdiği 100’den fazla tablosuyla sergi açmanın hayalini yaşıyor.

Bob Ross hayranı Zonguldaklı, TV'den izleyerek ressam oldu
Zonguldak Alaplı'da yaşayan emekli Mithat Altay (70) adlı kişi, yıllarca tv ekranlarından izlediği ressam Bob Ross'un tekniklerini kullanarak birbirinden güzel tablolar çizdi. Ross'un TV ve internetten 20 dakikalık tablo çizim uygulamalarını izleyen Altay, emekli olduğunda evinin kömürlüğünü atölyeye çevirerek izlediği teknikleri uygulamaya karar verdi. TV izleyerek öğrendiği ressamlık teknikleriyle 4 yılda 100'den fazla tablo resmettiğini belirten Altay, en büyük hayalinin ise Bob Ross adlı sergi açmak olduğunu söyledi.

'2 yıl boyunca Bob Ross'un videolarını izledim'

Bob Ross'a hayranlığı sonrasında TV'de izlediği teknikleri tekrar ederek uygulamaya başladığını belirten Mitat Altay, '1999 yılında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli oldum. Emekli olduktan sonra boş zamanlarımızı kahvehane köşelerinde geçirmek yerine TV kanallarında yayınlanan Bob Ross'un o birbirinden güzel resimleri yapmasını görünce bende yapmayı karar verdim. Ancak nereden ve nasıl başlayacağımı bilmediğim için yaklaşık 2 yıl boyunca ünlü ressam Bob Ross'u internetten izleyerek tekniğini öğrenmeye çalıştım. Evim buna müsait olmadığından kömürlüğümü atölyeye çevirerek, kendi yaptığım tuvallerde manzara resimleri yapmaya başladım. Şu an 100'ün üstünde yapmış olduğum yağlı boya tablo var' dedi.

'Hayalim Bob Ross'un anısına sergi açmak'

Çizdiği bazı tabloları yakınlarına hediye ettiğini dile getiren Altay, 'Bazı resimlerimi isteyenlere hediye ettim. Her zaman hayalimde olan, Bob Ross anısına yaptığım resimlerden oluşan bir sergi açmaya hazırlanıyorum. Benim gibi emekli olanlara boş zamanlarını, resim yada daha değişik şeyler yaparak vakitlerini değerlendirsinler istiyorum. Son zamanlarında gözlerimde sıkıntı başladı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bir resim yapmayı düşünüyorum. Yapabilirsem ne mutlu bana' diye konuştu.

Kaynak: İHA