Bahçe Mobilyası Seçmenin Püf Noktaları

Yazın gelişiyle birlikte balkon ve bahçeler çevre dostu bahçe mobilyalarıyla şenleniyor. Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik yaz aylarında Evlerden çok daha fazla zaman geçirilen bahçe ve balkonlara özel mobilya seçeneklerinin seçimi hakkında püf noktaları verdi.

Bahçe Mobilyası Seçmenin Püf Noktaları
Yaz aylarının gelişiyle balkon ve bahçeler şenleniyor. Sezonun trendi çevre dostu balkon ve bahçe mobilyalarıyla evlerin en güzel alanları daha yaşanılır hale geliyor. Teras, balkon ve bahçe mobilyalarını yenilemek isteyenler için mekâna özel mobilya, farklı malzemeler ve modellerden oluşan yüzlerce seçenek sunan ’Modoko’ ister tik ağacından, ister Endonezya’nın egzotik dokusunu taşıyan malzemeden, isterseniz modern çizgiye sahip her zevke uygun bahçe mobilyaları ile tüketicilere farklı alternatifler sunuyor.

Modoko’dan Bahçe Mobilyası Seçmenin Püf Noktaları

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik mobilya severlerin bahçe, teras ya da balkonlarına mobilya seçmeden önce, dekorasyona karar vermeleri gerektiğine dikkat çekerek; “Bahçe mobilyası seçecekler için birkaç önemli husus var. Yumuşak minderleri olan, cıvıl cıvıl tasarımlar mı? Tamamen doğal olan bir tasarım mı? Ya da belirleyeceğiniz özel bir kombinasyon mu? Ürünü seçmeden önce kullanılan malzemeye karar vermeliler. Dış mekân olduğu için öncelikle hava şartlarına dayanıklı bahçe mobilyası seçmelerini öneriyorum” dedi.

Tik, sedir, rattan, iroko ve bambu

Mobilyanın kullanılan malzemeye göre dayanıklılık gösterdiğini ifade eden Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik; "Eğer ’Bahçe mobilyam hem doğal malzemeli olsun, hem de sudan etkilenmesi’ diyorsanız, tik, sedir ve iroko ağaçlarından üretilen takımlar öneriliyor. Ahşap bahçe mobilyaları grubunda yer alan diğer ağaçlar ise çok çeşitli; dayanıklılık açısından en çok tercih edilenler ise sedir, rattan ve iroko. Birçok sektörde kullanılan ve doğa dostu olarak tabir edilen bambularda tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Dış mekân mobilya ve aksesuar yapımında da tercih edilen bambu, kullandıkça eskiyen bir ağaçtır, zımparalama ve boyama işlemi sizin tercihinize bağlıdır" dedi.

Ahşap görünümlü

Ahşap görünümlü mobilya seçiminde güneşten etkilenmeyen ürünler seçilmesi gerektiğini dikkat çeken İ.Etem Özçelik; "Daha renkli ve daha hafif bir bahçe mobilyası almak isteyenlerin tercihi ahşap görünümlü bahçe mobilyaları olmalıdır. Güneşin zararlı ışınlarından etkilenmeyen, deforme olmayan ve ısıdan da etkilenmeyen ahşap görünümlü mobilyaların tercih edilmesi gerekiyor. Mobilya tercihinizi yaptıktan sonra, mobilyayı tamamlayan hamak, minder, şemsiye ve tenteye de karar verip özgün bir dizayn ile bahçeniz yaza hazırlayabilirsiniz" önerilerinde bulundu.
Kaynak: İHA