AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Kitap Fuarı'nda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kocaeli Kitap Fuarında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Kitap Fuarı'nda
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarının ikinci gününde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, "15 Temmuz Sonrası İslam Coğrafyası’’ konulu söyleşisiyle kitapseverlerle buluştu.

Konuşmasına ’15 Temmuz’a giden bir süreç var’ diyerek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “FETÖ, 15 Temmuz’u yapmasa ağustosta ordudan büyük oranda tasfiye edilecekti. 15 Temmuz’u anlamak için Davos’a kadar gitmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos çıkışı bir meydan okumaydı. Bu tarihten sonra Türkiye’nin durdurulması için planlar devreye girdi. 15 Temmuz sonrası İslam coğrafyasında ciddi bir değişiklik olduğunu bilelim” dedi.

Gezi kalkışmasının Türkiye’ye karşı açıktan yapılan ilk darbe girişimi olduğunun altını çizen Aktay, “Halk hareketi adı altında ağaç bahane edilerek iktidarı devirmek istediler. Cumhurbaşkanı’nın dirayetli duruşu darbeyi engelledi. Ağaç bahane edilerek yapılan ayaklanmada bu hareketin istekleri 3. Havaalanı, 3. Köprü, Nükleer Enerji Santrali gibi Türkiye için önemli olan büyük projelerin durdurulmasıydı. Adeta Türkiye’yi teslim almak istiyorardı. Ardından 17-25 Aralık’ta Türkiye’yi durdurmaya çalıştılar. 17-25 Aralık operasyonu 15 Temmuz darbe girişiminden daha tehlikeliydi. Çünkü yargı eliyle hükumeti devirmeye çalıştılar. Hükumeti yolsuzlukla suçlayarak esir almak istediler. 15 Temmuz savuşturulmasaydı bütün İslam dünyası esir edilecekti. FETÖ’nün hedefi İslam’ı tahrif etmektir. Bize Vatikan’da pişirilmiş bir İslam vermeye çalıştılar” diye konuştu.

15 Temmuz günü İslam coğrafyasında neler yaşandığı aktaran Aktay, “Suriye’nin başkenti Şam’da havai fişeklerle darbe teşebbüsü kutlandı. Televizyonlarda Erdoğan bitti haberleri yapıldı sokaklarda helva dağıtıldı. Fakat Suriye’nin diğer şehirlerinde, Lübnan ve Cezayir başta olmak üzere İslam dünyasının birçok ülkesinde Türkiye için dua edildi. 15 Temmuz, Türkiye için tekrar diriliş oldu. Türkiye, İslam coğrafyası için tekrar umut oldu. Türkiye’yi çok yakından takip etmeye başladılar. Referandum oylamasını bizden daha iyi tahlil etmişler. Türkiye’deki bir seçimin bu kadar önemsenmesi ülkenin ulaştığı gücü gösteriyor. 7 Haziran seçimleri sonrası Avrupa ülkeleri çağımızın Selahattin Eyyubi’si durduruldu diye başlık attılar. Türkiye’deki gelişmeleri nasıl yorumladıkları bu başlıktan belli oluyor. O gün Vatikan, Berlin ve Tel Aviv sokaklarında müthiş bir sevinç vardı. Ellerinde PKK bayraklarıyla sevinç turu atıyorlardı. Fakat Gazze ve Filistin’de hüzün vardı” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA