27. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat Ve Kakava Festivali 17 Mayıs'ta Başlıyor

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın bu yıl 27’ncisini düzenlediği "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali", Türkiye’nin sanat, siyaset ve edebiyat alanının önde gelen isimlerin katılımıyla 17-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

27. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat Ve Kakava Festivali 17 Mayıs'ta Başlıyor
Kırklareli halkıyla adeta bütünleşen festival, bu yılda Türkiye’nin sanat, siyaset ve edebiyat alanında önde gelen isimlerini ağırlayacak. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Geçen çeyrek yüzyılı aşkın süredir devam eden festivalimizin bu yılki temasını, ülkemizde son yıllarda yoğun yaşadığımız çocuk istismarları ve tecavüzlerine inat ’Çocuk’ olarak belirledik ve geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının da katılımı ve katkılarıyla kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleriyle dolu bir program hazırladık. Herkesi bekleriz" dedi.

17 - 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 27’nci Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali bin 600 yıllık mitolojik kökenleri olan Kakava ateşinin konuklar tarafından yakılmasıyla başlayacak. Ardından festivalin onur ödülü olan Karagöz’ün Işkırlak’ı Sanatçı Zihni Göktay’a Ali Poyrazoğlu tarafından verilecek.

Edebiyat ve kültür-sanat ağırlıklı Festival, kent merkezinde ve mahallelerde tiyatro oyunları, söyleşiler, şiir ikindileri, Caz dinletileri, konserler, karikatür,resim/ fotoğraf sergileri, el sanatları çalışmaları, sanat atölyeleri, sokak animasyonları, çocuk temalı canlı heykeller, kitap fuarı, çocuk oyun panayırı ve imza günlerinden oluşuyor. Festivale katılacak kişi ve sanat gruplar şunlar:

"Uğur Dündar, Saygı Öztürk, Hikmet Çetin, Zihni Göktay, Ali Poyrazoğlu, Şükrü Erbaş, Tuna Kiremitçi, Tamer Levent, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Ankara Sanat Tiyatrosu, Kürşat Başar, Aysun ve Ali Kocatepe, Müfit Can Saçıntı, Renan Bilek, Pekcan Türkeş, Haluk Şahin, Hüseyin Yurttaş, Halim Yazıcı, Mehmet Özer, Haldun Açıksözlü, Yüksel Işık, Arife Kalender, Sezai Sarıoğlu, Nalan Çelik, Betül Dünder, Necdet Pekmezci, Fatih Ertürk, Gül Durusel, Nazif Uslu, Yunanistan Kilkis Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Kırklareli Halk Oyunları Ekibi, Makedonya İştip Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Haskovo Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Tunca Kukeli Halk Oyunları Ekibi."
Kaynak: İHA