16. Alsancak Şenliği Başlıyor

Alsancak, 16-17 Mayıs tarihlerinde Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde düzenlenecek 16. Alsancak Şenliği ile birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

16. Alsancak Şenliği Başlıyor


Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Alsancak Şenliği’nin tanıtım toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl “Sokakta Umut Var” temasıyla düzenlenen şenliğin tanıtım toplantısında, şenlik kapsamında iki gün boyunca sergiler, söyleşiler, atölye çalışmaları, tavla turnuvası ve konserler düzenleneceği belirtildi. Sevilen şarkıcı Ali Kocatepe de, 17 Mayıs Çarşamba günü Tarihi havagazı Fabrikası’nda vereceği konserle İzmirlilerle bir araya gelecek.

“Alsancak’ı yaşatmak önemli”

Alsancak’ın, İzmir’in kalbinin attığı yer olduğunu ve tarih boyunca biriktirdiği zenginliklerle kendine farklı bir yer edindiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şenliğe tüm İzmirlileri davet ederek, “Buram buram tarih ve güzellik kokan semtimizin kimliğinin yaşatılması önemli. İzmirli olmanın ayrıcalığını yaşadığımız ender semtlerden birinde bu şenliği düzenliyoruz. Hem Alsancak’ı, hem de kültürünü unutturmamak ve yaşatmak önemli. Müzelerimizde çeşitli aktivitelerimiz var. Sokakta tavla turnuvalarımız, Alsancak ile ilgili söyleşilerimiz var. Bu sene umudun şehri olan İzmir’den, umudun çok dolu yaşandığı Alsancak’tan temamızı umut olarak belirledik. Alsancak’ın sokakları yaşayan sokaklar; buradaki yaşamı tüm İzmir’e yaymak adına sokakta umut var temasını belirledik. Bu sene Sabahattin Ali’nin 110’uncu doğum yılı. Ali Kocatepe de bu sene şenliğimizin konseriyle Alsancak Şenliği’ne destek veriyor. Sabahattin Ali’nin şiirlerini şarkı haline getirmiş ve bestelemiş Ali Kocatepe de bizimle olacak. Bütün İzmirlileri, Alsancak’ın ruhunu yaşamak için bu konsere davet ediyoruz. Tüm İzmirliler zaten Alsancak’ta eğleniyor. Bir de şenlik tarafını görün diye herkesi davet ediyoruz” dedi.



“Kente umut getirsin”

Açıklamasında Muğla’da yaşanan feci kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Pekdaş, şunları söyledi: “Bucalı hemşehrilerimiz Anneler Günü tatili için Marmaris’e giderken trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Kaybettiğimiz tüm canlar için tanrıdan rahmet ediliyorum. Alsancak Şenliğimiz bir kültür çalışmasıdır. Kent kültürünü yaşatmak için sorumluluklarımız var. Bir tarafta üzüntü bir tarafta kültürümüzün yaşatılması için yapılan çalışmamızın kente umut getirmesini diliyorum. Ortak akılla bir etkinlik düzenledik. İzmir hep katılımcı süreçlerde umudu diri tutarak Türkiye’nin adım adım önünde bir şehir oldu.” İkinci lige çıkan Altay Spor Kulübü’nü ise tebrik eden Pekdaş, “Dün Altay takımı şampiyon oldu ikinci lige çıktı. Altay’ı önümüzdeki sezon daha çok alkışlamak stadının biran önce tamamlanmasını ve daha yüksek liglere çıkışını istiyoruz” diye konuştu.



Sokakta tavla

Festival hakkında bilgi veren Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise şöyle konuştu: “Yıllardan beri geleneksel hale gelen, bu festivalle şehrimizi diğer semtlerdeki insanlarla bir araya getiren ve o insanlara güzel şeyler sunmayı isteyen güzel bir belediyemiz var. Bu sene bazı nedenlerden dolayı kısa zamanda bir program oluşturduk. Programımız içerisinde yarın başlayacak olan bir tavla turnuvamız var; ama sokakta tavla oynuyoruz. Çarşamba günü sağlıklı beslenme konulu bir çalışmamız var. Alsancak, güzel bir bölge ve bu bölgede böyle güzel bir şey oluşturabilmek çok mühim. Alsancak’ın her sokağında bulunan belediyemizin yaptığı müzelerde ayrı ayrı aktiviteler var. İzmirli olmak Alsancak’ta yaşamak bir özelliktir. Bütün aktivitelere İzmirlilerin katılımını bekliyoruz.”
Kaynak: İHA