Yemen'deki Güney Hareketi'nin 'Siyasi Geçiş Konseyi' İlanı

İhvan, ülkedeki birlik ve beraberliğin hedef alınmasına ve ülkenin güneyinin kuzeyinden ayrılması girişimlerine karşı olduklarını belirtti.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Yemen'de birlik ve beraberliğin hedef alınmasına ve ülkenin güneyinin kuzeyinden ayrılması girişimlerine karşı olduklarını belirtti.

İhvan'dan 'Yemen halkının birliğine el sürülemez' başlığıyla yapılan açıklamada, Yemen halkına vatanlarının parçalanması için yürütülen planlara karşı birlik içinde olmaları çağrısında bulunuldu.

Yemen'de birlik ve beraberliğin hedef alınmasına ve ülkenin güneyinin kuzeyinden ayrılmasına karşı olunduğu belirtilen açıklamada, bölge ülkelerinin parçalanması ve halkları arasında fitne çıkarılması girişimleri konusunda uyarı yapıldı.

Açıklamada, bölgesel ve uluslararası güçlere, Yemen'i krizden kurtarmak için ülkeye yapılan acil yardımları artırması çağrısında bulunuldu.

Yemen'deki ayrılıkçı Güney Hareketi, Husiler'den geri alınan güneydeki bölgelerin idaresi için eski Aden Valisi Aydarus ez-Zubeydi liderliğinde önceki gün 'siyasi geçiş konseyi' kurulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA