Yedikule Hayvan Barınağı'nda 'Sevgi Günü' Etkinliği

Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinlik, sanatçı ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda ''8. Sevgi Günü'' düzenlendi.

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nın ev sahipliğini yaptığı ''8. Sevgi Günü'', sanatçı ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Yöneticisi Mimar Meral Olcay, bugünü özellikle Anneler Gününe denk getirerek daha da anlamlı hale getirdiklerini söyledi.

3 bin civarında köpek, 150 civarında engelli kedinin yaşadığı barınakta bu tip etkinlikler düzenleyerek elde edilen gelirlerin barınağın ihtiyaçlarının giderilmesine harcandığını kaydeden Olcay, 'Bu etkinlikleri düzenlemedeki en büyük amacımız hem bir farkındalık yaratmak hem halkımızı hayvanlara daha hoşgörülü davranmaya teşvik etmek hem de burada yaşayan hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak.' dedi.

Barınağın bir hayvan sevgisi okuluna dönüştüğünü belirten Olcay, şunları söyledi:

'Bu barınak bir okul gibi. Anaokulları dahil okullar geliyor, öğrencilere seminerler veriyoruz. Onlara bilgi veriyoruz. Çocukların hayvanlara temaslarını sağlayıp farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca birçok şirketten gönüllülük kapsamında buraya gelip çalışıyorlar. Ve kariyerlerine sicillerine ekleniyor.''

''Sevgi Günü'ne katılan pop müzik şarkıcısı Ozan Ünlü, bu tip farkındalık oluşturan etkinliklerin artması gerektiğini vurgulayarak, 'Yeni bir sanatçı adayı olarak bütün sanatçı arkadaşlarımın bu tip etkinliklere daha çok ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Hayvan sevgisi ve hakları konusunda çok iyi bir yerde değiliz. Her gün sosyal medyada hayvanlara yönelik birçok olumsuz şey görüyoruz. Bunlar ruhumuzu sızlatıyor. Dolayısıyla bu tip etkinliklerle ve yardım kampanyaları ile bir şekilde aşabiliriz. Bazen sokaktan geçerken bu hayvanlara bir selam verip başlarını okşamakla bile sahiplenebiliriz.' ifadelerini kullandı.

Barınakta gönüllü olarak çalışan hayvan dostu Hakan Mert ise belediyenin barınak için yaptıklarının bazen yetersiz kaldığını gönüllü kuruluşlardan gelecek yardımlara çok ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Mert, ''Belediyenin barınak için yaptıkları çoğu zaman yeterli olmuyor. Biz sanatçılarımızdan, futbol takımlarından da bu barınaklara ilgi göstermesini istiyoruz. Bu biraz da sevap işi. Bir can kurtarmak basit bir şey değil.' diye konuştu.

Kaynak: AA