Yatağa Bağımlı Annesini Sırtında Taşıyor

Ağrı'da yaşayan Recep Tursun, bedensel ve görme engelli, diyaliz hastası yatağa bağımlı annesine 12 yıldır bebek gibi bakıyor Tursun: 'Başını yıkıyorum, ekmeğini yediriyor, suyunu içiriyorum. Anneme kurban olurum. Her gün de sırtıma alıp gezdiriyorum ve bugüne kadar 'Of' bile demedim. Beni karnında taşımış, büyütmüş hakkını ödeyemem'

ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da yaşayan Recep Tursun, 15 yıl önce evlerinin önündeki kerpiç tandır evinin çökmesi sonucu yatağa bağımlı hale gelen, şeker hastalığı nedeniyle de sol gözünü kaybeden diyaliz hastası annesine 12 yıldır çocuğu gibi bakıyor.

Çatalipaşa köyündeki harabe evlerinde annesi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Tursun (32), onun yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Yoksulluk yüzünden yuva kuramayan ve tek başına annesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan, zaman zaman sırtında dışarı çıkararak gezdiren Tursun, aldığı evde bakım parasıyla gereksinimlerini karşılıyor.

Tursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını 10 yıl önce kaybettiğini anlattı. Evin küçük çocuğu olduğunu belirten Tursun, 'Biz 7 kardeşiz. Hepsi evlendi gitti. Babam da vefat edince anneme 12 yıldır ben tek bakıyorum.' dedi.

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını ifade eden Tursun, şunları dile getirdi:

'Annem hasta olduğu için bir yere gidemiyorum. Evlenmek için maddi durumumda yok. Tek başıma anneme bakmak zorundayım. Sadece bakıcı parası alıyorum. Evimiz de harabedir. Durumumuz çok kötü, anneme daha iyi bakmam için yardım bekliyorum. Bir atım var, onunla çevreden kışlık yakacağımızı topluyorum. Haftada 2 gün araba geliyor, diyalize götürüyoruz. Başını yıkıyorum, ekmeğini yediriyor, suyunu içiriyorum. Anneme kurban olurum. Her gün de sırtıma alıp gezdiriyorum ve bugüne kadar 'Of' bile demedim. Beni karnında taşımış, büyütmüş hakkını ödeyemem.'

Anne Başi Tursun da kendisiyle oğlu Recep Tursun'dan başka ilgilenen kimse olmadığını anlatarak, 'Şu ana kadar iki sefer ameliyat oldum. Durumumuz çok kötü. Her şeyimle oğlum ilgileniyor. Oğlumdan çok razıyım.' diye konuştu.

Kaynak: AA