Vali Arslantaş'ın Anneler Günü Mesajı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Arslantaş'ın Anneler Günü Mesajı
Vali Arslantaş mesajında şunları kaydetti; “Sabrın, şefkatin ve karşılıksız sevginin simgesi annelerimiz, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri başka hiçbir şeyle doldurulamayacak en kutsal varlıklarımızdır. Annelerimiz, karşılaşabilecekleri her türlü güçlüğe rağmen çocuklarını yetiştirmek ve sorumlu bireyler olarak büyümelerini sağlamak için, yılmadan çaba göstermektedir. Nitekim Türk Kadını her zaman öncelikle insan, sonra da anne olarak sağlıklı nesiller yetiştirmiştir.

Yaşamımız boyunca bizlerden sevgisini, fedakârlığını esirgemeyen, yanında huzur bulduğumuz annelerimizi, yalnız belirli günlerde değil, her zaman sevgi ve içtenlikle kucaklamalıyız. Onlara emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini benimsemek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelere gösterilecek sıcak ilgi ve özen, aile içinde sevgi ve saygı duygularının pekiştirilmesini ve daha sağlıklı bir toplumun oluşmasını da sağlayacaktır.

Yüce dinimizin “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada Her Güzel Şey Anaların Eseridir” ifadeleri ile kutsallıkları belirtilen en kıymetli varlıklar olan anneler, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla başta, evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş annelerimizin ve tüm annelerimizin “Anneler Günü” nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA