Türk İş Adamlarından Filistin'e Ziyaret

Batı Şeria'da Türk ve Filistinli iş adamları bir araya geldi DEİK/TürkiyeFilistin İş Konseyi Başkanı Kerim: 'Filistin ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi şu anda 500 milyon dolar civarında. Bu çok az bir rakam. Türk ürünlerini Filistin'e sunarak, iş adamlarımızı yatırıma teşvik ederek bu rakamı arttırmaya çalışıyoruz'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi 20 iş adamı üç günlük bir program için Filistin'e geldi.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen Türk-Filistin Ortak İş Konseyi Toplantısı'na katılan DEİK üyesi 20 iş adamı, Filistinli meslektaşlarıyla bir araya gelerek ortak iş imkanlarını ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırma yollarını değerlendirdi.

Toplantıya Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu da katıldı.

DEİK/Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Cemalettin Kerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke iş adamları arasındaki ortaklıkları teşvik etmeyi ve Türkiye ile Filistin arasındaki ticaret hacmini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu göreve geldiği 2 yılı aşkın süreden beri Filistinli iş adamlarıyla üçüncü toplantılarını yaptıklarını dile getiren Kerim, şunları kaydetti:

'Filistin ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi şuan da 500 milyon dolar civarında. Bu çok az bir rakam, Türk ürünlerini Filistin'e sunarak, iş adamlarımızı yatırıma teşvik ederek bu rakamı arttırmaya çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerinden tekstile, turizmden gıdaya farklı alanlarda iş yapan 20 Türk iş adamını Filistin'e getirdik. Filistinli ve Türk iş adamları arasında iyi ortaklıklar geliştirilmeyi ümit ediyoruz.'

Kerim iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasının Filistin'de işsizliğin azalmasında da katkı sağlayacağını dikkati çekti.

DEİK üyesi iş adamları bugün başlayan üç günlük Filistin ziyaretleri kapsamında Nablus, El-Halil ve Cenin şehirlerini de ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacak.
Kaynak: AA