Ticaret, Ankara Ticaret Odası'nda Konuşuluyor

’Ticaret, Ankara Ticaret Odası’nda konuşulur’ sloganıyla iç ve dış ticareti geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten Ankara Ticaret Odası (ATO), ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırılmasının ardından ilgi odağı haline gelen İran’daki yatırım, ticaret ve iş birliği imkanlarını masaya yatırıyor.

Ticaret, Ankara Ticaret Odası'nda Konuşuluyor
Ekonomi Bakanlığı, ATO, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), MÜSİAD Ankara ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen, ’Türkiye-İran Yatırım, Ticaret ve İş Birliği İmkanları Toplantısı’, 17 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te ATO Congresium’da yapılacak. İsteyen ATO üyesinin katılabileceği toplantının açılış konuşmalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard yapacak. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye-İran ticareti bir panelde ele alınacak. DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül’ün moderatörlüğünü yapacağı panele, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, Bank Mellat Ankara Müdürü Alireza Bakhshayesh ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Özlem Akalın konuşmacı olarak katılacak. Panelde, İran ile ticaretin geçmişi ve geleceği, karşılıklı yatırım imkanları, tercihli ticaret anlaşmaları, İran ile ticarette yaşanan engeller ve fırsatlar ele alınacak.

"Ticaret ATO’da konuşulur"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO üyelerinin İran’daki iş fırsatlarından yararlanmasını istediklerini belirterek, "Üyelerimizi bu önemli toplantıya katılmaya davet ediyorum. İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte birçok sektörde yeni iş birliği fırsatları ortaya çıktı. Firmalarımızın İran pazarında daha aktif yer almasını istiyoruz" dedi.

Baran, geçtiğimiz aylarda Malezya ve Senegal’deki yatırım imkanlarının ele alındığı iki ayrı toplantı düzenlediklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Üyelerimizin ticaretlerini geliştirmeleri, işlerini büyütmeleri ve yurt dışına açılmaları için ATO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede, ‘Ticaret Ankara Ticaret Odası’nda konuşulur’ sloganıyla üyelerimizin ufkunu açacak ve vizyonlarını geliştirecek çok verimli toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılara katılan üyelerimizin ihracat konusunda kafalarındaki sorulara cevap bulacaklarına inanıyorum."
Kaynak: İHA