Simav'da 'Toplu Sünnet Şöleni Ve Büyük Hayır Yemeği'

Simav ilçesinde belediye öncülüğünde, 'Toplu Sünnet Şöleni ve Büyük Hayır Yemeği' düzenlendi.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçede uzun yıllardır devam eden geleneği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikte 25 bin kişiye ikram yapıldığını anlatan Özkan, şunları kaydetti:

'Simav geçmişte büyük yangınlar geçirmiş, depremler yaşamış. Depremlerde evler yıkılmış, yangınlarda mahalleler yanmış. Birçok insanımız bu afetlerde yaşamını yitirmiş. Etkinlikteki amacımız, çiftçilerimizin bol ürün, esnafımızın hayırlı kazançlar kazanması, afetlerden, kazalardan ve belalardan korunması için toplu şekilde dua etmektir.'

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da yapılan duaya ortak olmak ve halkın arasında olmak için etkinliğe katıldığını belirtti.

Kavuncu, 'Huzur ve kardeşlik ortamı içinde bütün ilçelerimiz ve il merkezimizde baharın gelişiyle bu bereket duaları her yerde yapılıyor. Kütahya'nın dört bir yanında bizler avucumuzu açıyoruz. Memleketimize huzur vermesi, belalardan uzak tutması için Allah'a hep birlikte dua ediyoruz. Bu dualar inşallah yerine varacak. Bu memlekette hepimizin sorumluluğu var. Bizler de sizlerin yüklediği sorumluluğun farkındayız elbette. Onun için hiç endişeniz olmasın.' diye konuştu.

Toplu şekilde duaların edildiği etkinlikte ihtiyaç sahibi 32 çocuk sünnet ettirilirken, katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Kaynak: AA