Sanatçı Asuman Dabak'tan Kaza İle İlgili İddialara Cevap

İZMİR – İzmir Çeşme’de dün gece geçirdiği trafik kazası sonrası kaçtığı iddia edilen tiyatro sanatçısı Asuman Dabak’tan açıklama geldi.

Sanatçı Asuman Dabak'tan Kaza İle İlgili İddialara Cevap
Çeşme’de basın açıklaması yapan Asuman Dabak, kaza sonrası kaçmadığını, arkadaşından yardım isteyerek Çeşme Devlet Hastanesi’ne gittiğini söyleyerek, ara yoldan önüme aniden çıkan bir araç ile çarpıştık. Çarpma şiddeti ile bir ara öleceğimi düşündüm. Çarpmanın şiddeti ile araçta bulunan bütün airbag sistemleri çalıştı. Olay sonrası ise arkadaşımdan yardım istedim ve araçla hastaneye gittik” dedi.



"Aniden önüme çıktı"

Kaza gecesini ayrıntılarıyla anlatan Asuman Dabak, “O gece ailece yemeğe gittik. Yemekten sonra eve döndük. Daha sonra Alaçatı’ya arkadaşlarımın yanına gitmek için evden çıktım. Yol bomboştu. Tekzen sapağına gelince, Tekzen yolundan ana yola bir araba süratle çıktı. Ben sol şeritteyken aniden önüme çıktı. Ona kafadan vurmamak için sağa doğru direksiyonu çevirdim. Onlara arabanın arkasından vurdum. O esnada benim aracım savruldu. Aracımın hava yastığı açıldı. Araba durdu. Çarpmanın şiddetiyle boynum koptu zannettim. Felç geçireceğim diye korktum. Emniyet kemerim takılıydı. Göğüs kafesim çok kötüydü. Hemen arkadaşlarımı aradım. Geldiler, hemen Çeşme Devlet Hastanesi’ne gittik. Hastanede filmler çekildi. Boyunluk takıldı" diye konuştu.



"MOBESE kayıtlarına göre kırmızı ışıkta yola çıkmış"

Hastaneden sonra karakola gittiğini belirten Dabak, "Durumu anlatarak, ifademi verdim. Yarın da Dokuz Eylül Hastanesi’ne giderek beyin tomografisi çektireceğim. Boyun travması var. Hastanede daha detaylı bir tetkik yapılacak. Mobese kameralarında görüntü tespit edilmiş. Önüme çıkan aracın kırmızı ışıkta durmayıp ana yola çıktığı belirlenmiş. Yani karşı taraf yüzde yüz hatalı. Ben de ünlü birisi olduğum için kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Onlar da alkol de var. Duyduğum kadarıyla birisinin ayağı kırılmış" diye konuştu.



Alkollü olduğu iddialarını reddetti

Alkollü olduğu iddialarını yalanlayan Dabak, "Hastanede kan testi yapıldı. Sonuçları yarın alacağım" dedi.

"Sonuçları medyayla paylaşır mısınız?" diye sorulması üzerine de Dabak, "Paylaşırım, ne varmış. Neyin peşindesiniz? Bu bir trafik kazası. Magazinden öte, insanların can güvenliği ile ilgilenilmesi gerekirken, siz mevzuyu nereden alıp nerede habercilik yapmaya çalışıyorsunuz?" diyerek iddiaları reddetti.

Polis kayıtlarında 1.46 promil alkollü olduğunun yazılı olduğu iddialarını da reddeden Dabak, "Varsa öyle bir şey onu yazarsınız. Yanlışlık var demek ki. Size yanlış bilgi geldi demek. Ne bileyim ben. Burada konu alkol, alkolsüzlük değil ki. Onların kırmızı ışıkta yola çıkıp kazaya sebebiyet vermeleri. Konuşmamız gereken bu aslında" şeklinde konuştu.

Asuman Dabak, kazadan sonra olay yerini terk etmesinin nedeninin beyin travması tedirginliği ile hastane gitmek olduğunu sözlerine ekleyerek, o esnada başka hiçbir şeyi düşünmediğini belirtti.

Kaynak: İHA