Sahipsiz Köpekler İçin Aşevi, Misafirhane Ve Yetimhane Açtı

İstanbul'da yaşayan hayvansever iş adamı, kurduğu aşevi, misafirhane ve yetimhane ile sokak hayvanlarına yardım eli uzattı İş adamı Hekim: 'Aşevinde pişirdiğimiz yaklaşık 150 kova yemeği Gebze ve Şile arasında dağıtıyoruz. İki aracımız var. Bunu reklam için yapmıyoruz. Dışarıdan hiçbir şekilde yardım almıyoruz. Her şeyi kendi bütçemizden karşılıyoruz'

KENAN IRTAK - İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşayan hayvansever ve hayırsever iş adamı Ünal Hekim, sokak köpekleri için sıcak yemek pişirilen 'Ölü Adam Sahipsiz Köpekler Aşevi' adını verdiği bir aşevi, sahipsiz köpeklerin bir süre kaldığı misafirhane ile yavru köpekler için yetimhane açtı.

İstanbul'da bir holdingin ortağı ve aynı zamanda yönetim kurulu başkan yardımcısı olan ve yaklaşık 12 yıldır sokak hayvanlarını besleyen Hekim'in karşısına bir gün açlıktan ayakta zor duran bir köpek çıktı.

Tuzla'da köpeklere yiyecek vermekten dönen ve aracında köpeğe verecek bir şey bulunmayan Hekim, sokak hayvanları için aşevi kurmaya karar verdi.

Aşevi için Güzelyalı Mahallesi'ndeki iş yerinin karşısında bulunan dükkanı kiralayan Hekim, daha sonra buraya derin dondurucular ve pişirme kazanı aldı. Aşevini kuran Hekim, hayvanlara yemek pişirmeleri için 5 kişi ile dağıtım için 2 şoförü işe aldı. Hekim ayrıca, satın aldığı iki aracı yemeklerin dağıtımına tahsis etti.

Aşevi personeli, sabahın erken saatinde işe gelerek dondurucudan çıkardıkları kemikleri makinede ufaltıp bu kemikleri ekmek, ve patatesle karıştırarak sokak hayvanları için yemekler yapıyor.

Bazen kemik yerine yemeklere et ve kıyma da katılıyor. Pişirilen yemekler daha sonra kaplara doldurularak Şile, Gebze, Pendik ve Tuzla bölgesinde sahipsiz hayvanların yaşadığı yerlere araçlarla taşınıyor. Araçları tanıyan ve kendilerine yemek verileceğini anlayan köpekler, araçların peşinden koşarak yemeğin verildiği yerde toplanıyor.

Hekim ve ekibi, yere serdikleri naylon üzerinde beraberinde getirdikleri yemekleri köpeklere servis ediyor.

- 'Çocuklarım bırakacağım en büyük servet burası'

Hekim AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevinde köpekler için pişirdikleri yemeklerin, insanların yiyebileceği temizlikte ve kalitede olduğunu söyledi.

Bir tür haşlama yaptıklarını belirten Hekim, 'Yaklaşık 150 kova yemeği Gebze ve Şile arasında dağıtıyoruz. İki aracımız var. Bunu reklam için yapmıyoruz. Dışarıdan hiçbir şekilde yardım almıyoruz. Her şeyi kendi bütçemizden karşılıyoruz.' diye konuştu.

Sokak hayvanlarına yaptıkları yardımlarla aslında kendilerine iyilik ettiklerini vurgulayan Hekim, 'Kendi borcumuzu ödüyoruz. İnsanoğlu kedi ve köpeğin yararını bilse evine bir kedi odası dışarı da bir köpek kulübesi yapar. Kedinin olduğu evde bereketsizlik olmaz. Karı-koca kavgasına bile faydası var. Fitne fücura izin vermez, o eve olumsuzluk girmez.' ifadelerini kullandı.

Hasta ve bakıma muhtaç köpekleri de tedavi ettiklerini belirten Hekim, şöyle konuştu:

'Aşevinin yanı sıra bir misafirhanemiz de var. Burada bizden köpek isteyenler için köpekleri misafirhaneye getirerek sahiplendiriyoruz. Yanına da bir yetimhane açtık. Annesini, babasını kaybetmiş yavrular var. O yetimlere bakıyoruz. Banyoda yıkıyoruz, kemoterapi verdiğimiz köpekler var. Kör olan, uyuz olan, kanser olan köpeklerimiz var. Bunları biz toplayarak, tedavi ediyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz.'

Hekim, aşhanenin masraflarını kendi imkanıyla karşıladığını ve hiçbir şekilde bağış kabul etmediğini kaydetti.

Pazar günü hariç haftanın diğer günleri yemek dağıtımı yaptıklarını aktaran Hekim, 'Bu işten vazgeçme şansım yok. Çocuklarıma bırakacağım en büyük servet burası. Onlara 'Bu yemekhaneyi, aşhaneyi kapatmazsanız, siz de aç kalmazsınız.' dedim. Allah'a borcumuzu ödemek istiyorum. Bu benim borcum.' ifadelerini kullandı.

- 'Bu hayvanları doyurmak beni çok mutlu ediyor'

Aşevinde gönüllü olarak çalışan ve köpeklere yemek dağıtan güzellik uzmanı, fizyoterapist Sevgi Elik de 10 yıldır bir hayvansever olarak köpeklere yiyecek verdiğini söyledi.

Köpeklerin daha iyi beslenmesi için hep dua ettiğini vurgulayan Elik, 'Kadir gecelerinde ağlayarak çok dua ettim. Bir gece 'Allah'ım bana ya para ver, ya imkan ver.' diye dua ettim. Sonra Ünal Bey ile tanıştım. Allah'ım bunu bana nasip etti. Çok mutluyum. Bu hayvanları doyurmak beni çok mutlu ediyor.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA