Kan Bağışı Festivalinde Vatandaşlar Kan Vermek İçin Seferber Oldu

Küçükçekmece Belediyesi, Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) işbirliği ile Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanında ’Kan Bağışı Festivali’ organize etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği festivalde, yüzlerce kişi kan vererek duyarlılık gösterdi.

Kan Bağışı Festivalinde Vatandaşlar Kan Vermek İçin Seferber Oldu
Küçükçekmece Belediyesi, Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) işbirliği ile Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanında ’Kan Bağışı Festivali’ organize etti. Şenlik tadında gerçekleşen festivalde; Türk Kızılay’ı tarafından meydana kurulan çadırlarda vatandaşlar kan vermek için seferber oldu. Sinop’un yöresel sanatçılarının da sahne aldığı festivalde halk oyunları ekipleri tarafından yöresel oyunlar oynandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de etkinlik alanına gelerek kan veren vatandaşları ziyaret etti.

“Herkesin kan vermesini isterim”

Kan vermenin çok önemli olduğunu belirten Özcan Merek, “Çok mutluyum, huzurluyum. Herkesin kan vermesini isterim. Halkımız bu tür etkinliklere katılım göstersin. Ben müsait olduğum sürece kan vermeye çalışıyorum. Sinoplular böyle bir organizasyon düzenlemiş. Kanın memleketi yok. Her vatandaşın kan vermesi lazım ben de evim burada olduğundan görünce geldim. İnşallah verdiğimiz kanlar ihtiyaç sahiplerine gider” diye konuştu.

"Sinoplular olarak destek verdik"

Kan bağışına kampanyasına destek verdiğini belirten Hüsamettin Aksu, “Sinop Dernekler Federasyonu böyle bir kampanya başlatmış, bizler de Sinoplular olarak kampanyaya destek verdik. Herkesin kan ihtiyacı olabilir. Bizler de zor günler için kan bağışında bulunduk. 6 ay da bir kan vermeye çalışıyorum. Bu kampanyaya da güzel bir katılım var. Kanımızı verdik. Şimdi eğlenme sırası” dedi.

Kaynak: İHA