Güvercinsevenler Tekirdağ'da Bir Araya Geldi

Tekirdağ Kanarya ve Güvercin Yetiştiricileri Derneği ile Süleymanpaşa Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği işbirliğinde Tekirdağ’da Güvercin ve Süs Hayvanları Festivali düzenlendi.

Güvercinsevenler Tekirdağ'da Bir Araya Geldi
Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu sahada düzenlenen organizasyona çevre illerden de yoğun katılım sağlandı. Tekirdağ ve çevre illerden yaklaşık 500 güvercin yetiştiricisinin katıldığı festivalde ayrıca çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Kuşlarının tüy ve göz rengi, kuyruk uzunluğu, kafa, boyun, gaga yapısıyla yarışan güvercin sahiplerinden dereceye girenlere kupa ve sponsorların sağladığı hediyeler verildi.

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan, Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Yıldız, çevre illerden festivale gelerek destek veren herkese teşekkür ederek, "80 cins kuş yarıştı burada, şu anda ödüller veriliyor. Bazı Trakya cinsi güvercinler devlet tarafından tescillendi, bu kuşlarımızın tanıtımının desteklenmesi gerekiyor. tanıtımının yapılması ve yurt dışında dahi bilinmesi gerekiyor destek bekliyoruz yetkililerden" dedi.

Festivale İstanbul’dan katılan Günçer Mutlu da "Uzun zamandan beri bu tür etkinliklere katılıyorum. Güvercin beslemek hobimiz, çocukluğumdan beri seviyorum. Bu bizim vazgeçilmezimizdir. Çeşitli ırkta kuşlarım var" ifadelerini kullandı. Güvercin beslemenin bir tutku olduğunu anlatan Mutlu, "Mesela bir dağcı, dağa çıkar, iner, ya da balıkçı, soğukta, yağmurda oltasını attığında aldığı zevki biz de çatıya çıkıp da güvercinleri havaya kaldırınca alıyoruz" diye konuştu.

Festivale Kırklareli’den katılan Eser Peker ise, kuşların cinslerine göre farklı özellikleri olduğunu ve her kuşun farklı bir his yaşattığını aktararak, "Her kuşu beslemenin farklı bir zevki vardır. Kümeste beslediklerimiz var, uçurduklarımız var, kuşun havada uçması, makara yapması yani yerde gezinmesi bile bizim için bir zevk. İş stresini, yorgunluğunu alan güzel bir hobi" dedi.

Gün boyu, her çeşit güvercinin sergilendiği etkinlik güvercin meraklılarının akınına uğradı.
Kaynak: İHA