Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Erzurum'un Oltu ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla askerlik çağına gelmiş engelli çocuklar için yemin töreni düzenlendi.

Efkan Ala Kültür Evi'nde düzenlenen programda hem engelli çocuklara yemin töreni düzenlendi hem de rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklar için etkinlikler yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, açılış konuşmasını yapan İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Oltu Şube Müdürü Nurullah Demir, bu sahnede çocuklara fırsat verilirse neler yapabileceklerini göstermek istediklerini söyledi.

Kurum olarak çocukları engelli veya özürlü olarak katagorize etmekten kaçınıp, farklı gelişim bireyleri olarak tanımlamak istediklerini anlatan Demir, şunları ifade etti:

'Çocuklarımız belki akranlarının yapabildiklerini yapamıyorlar ama onların yürekleri o kadar geniş ki, bizlere art niyetsizlik dersi veriyorlar. Sizlerden, farklı gelişim fertlerine yardımcı olmanızı istiyorum. Onlara acıyarak bakmayın ve yanlarından kaçmayın. Çocuklarımızın ailelerinin en büyük problemi, normal insanların bile yadırgandığı bu çağda, toplumun sorumsuz kalmasıdır. Okula kayıt aşamasında bile, çocuklarımızın tanısını öğrenen okul yöneticisi, kayıt yapmak istemez. Oysa kaynaştırma kanununda, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin, ders ve ders dışı etkinliklerde yer alması yasalarla belirlenmiştir. Son yıllarda bu konuda yapılan hassasiyetleri ve gelişmeleri görmemezlikten gelemeyiz. İyiye doğru atılan her adım için başta Milli Eğitim Bakanlığımıza, okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.'

Yapılan konuşmanın ardından askerlik çağına gelmiş engelli gençler İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Zaim Ergin önderliğinde bayrağa el basarak yemin etti.

Yemin töreninin ardından, minik öğrenciler sahnede çeşitli gösteriler yaptılar.

Programda, asker kıyafetli öğrencilerin dans gösterilerine aileleri de eşlik etti.

Kaynak: AA