En Büyük Hediyesi Engelli Oğlunun Öpücüğü

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde doğuştan bedensel engelli 27 yaşındaki oğlu Gürhan'ın tüm ihtiyaçlarını büyük bir özveriyle tek başına karşılayan anne Öztaş için en güzel 'Anneler Günü' hediyesi evladının sarılıp öpmesi Anne Yıldız Öztaş: 'Doğuştan engelli oğlumla ben ilgileniyorum. Her ihtiyacını ben karşılıyorum. Bir bebekten farksız'

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, doğuştan bedensel engelli oğlunun 27 yıldır tüm ihtiyaçlarını büyük özveriyle karşılayan Yıldız Öztaş, (50) Anneler Günü'nde en güzel hediyenin oğlundan aldığı öpücük olduğunu söyledi.

Alaaddin Mahallesi'nde yaşayan Yıldız-İsmet Öztaş çiftinin doğuştan engelli çocukları Gürhan Öztaş, 27 yıldır yatağa bağımlı yaşıyor. Hareket edemeyen Gürhan'ın adeta eli ve ayağı annesi Yıldız Öztaş, bebekten farksız oğluyla yakından ilgileniyor.

Fedakar anne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli oğlunun yürümek bir yana ellerini bile kullanamadığını söyledi. Günü evde oğluyla geçirdiğini, yemeğini yedirdiğini, temizlik, tuvalet ve giyinme gibi diğer ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Öztaş, evladına hiçbir zaman 'of' demediğini kaydetti.

Öztaş, eşinin balıkçılık yaptığını, küçük oğlunun ise üniversite eğitimi gördüğünü dile getirerek, 'Doğuştan engelli oğlumla ben ilgileniyorum. Her ihtiyacını ben karşılıyorum. Bir bebekten farksız. En büyük hediyem onun öpücüğü.' dedi.

- 'İbrahim Erkal'ın ölümüne çok üzüldü'

Oğlu Gürhan'ın şarkıcı İbrahim Erkal'ı çok sevdiğini ve ölümüne çok üzüldüğünü anlatan Öztaş, '2011'de buradaki festivale İbrahim Erkal katılmıştı. Oğlum onunla tanışmak isteyince, yanına gelmişti. Oğlum ondan müzik seti istedi ve İbrahim Erkal müzik seti ile kendi CD ve kasetlerini göndermişti. Yaşamını yitirdiğini duyunca Gürhan da biz de çok üzüldük.' diye konuştu.

Güçlükle konuşan Gürhan Öztaş da 'Annem olmasa ben olmam.' diyerek Yıldız Öztaş'ın 'Anneler Günü'nü öperek kutladı.

Çiftin küçük oğlu Gürol Öztaş da okul ve derslerden artan zamanlarda ağabeyi ile vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ağabeyini çok sevdiğinin altını çizen Gürol, 'Onunla şakalaşıyorum, sohbet ediyorum. Annem, babam ve ben ağabeyimi farklı görmüyoruz. Onunla konuşuyoruz. Özellikle annemin bu konuda hakkı ödenmez. Bunca yıldır bir kez olsun bıkmadan ağabeyime bakıyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA