Duygulandıran Anneler Günü Ziyaretleri

Gaziantep’in Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Gününde şehit annelerini evinde ziyaret ederek, Anneler Gününü kutladı. Başkan Fadıloğlu, İlkokul öğretmeni Seniha Can’ı da ziyaret ederek, duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Duygulandıran Anneler Günü Ziyaretleri
Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 14 Mayıs Anneler Günü nedeniyle son derece anlamlı ziyaretler yaptı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil ilçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç ile birlikte geçtiğimiz Ocak ayında Şırnak’ta terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Mehmet Yazgan’ın Hacıbaba Mahallesi’nde ikamet eden annesi Saadet Yazgan’ı ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, şehit annesinin elini öperek anneler gününü kutladı. Baba ocağına yapılan ziyarette anne Saadet Yazgan ve şehit babası Mehmet Yazgan duygusal anlar yaşadı. Böyle anlamlı bir günde unutulmamanın buruk sevincini yaşayan şehit yakınları ile Başkan Fadıloğlu bir süre sohbet etti. Çocuklara hediye dağıtan Fadıloğlu, aileye tekrar baş sağlığı dileyerek, evden ayrıldı. Başkan Fadıloğlu daha sonra, 19 Ekim 2011 yılında Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Fevzi Kazak’ın Zeytinli Mahallesi’nde ikamet eden şehit annesi Fatma Kazak ile bir araya geldi. Anneye çiçek veren Fadıloğlu, elini öptüğü şehit annesinin bu özel gününü kutladı.

İlkokul öğretmenini de unutmayan Fadıloğlu, duygusal anlar yaşanan şehit annelerini ziyaretinin ardından ise emekli ilkokul öğretmeni Seniha Can’ı evinde ziyaret etti. Öğretmenine çiçek vererek, anneler gününü kutlayan Fadıloğlu, Seniha Can’ın elini de öptü. öğretmenini tekrar görünce heyecanlanan Başkan Fadıloğlu, öğretmenine ise duygusal anlar yaşattı. Öğretmeni ile uzun süre sohbet eden Başkan Fadıloğlu, okul dönemlerindeki anılarını tazeleyerek, eski günleri hatırladı. Başkan Fadıloğlu’nun her fırsatta kendilerini ziyaret ettiğini belirten emekli öğretmen Seniha Can, "Anneler günü nedeniyle öğretmenlerin annelerin en mutlusu şuanda benim. Böyle bir evlada sahip olmalarından dolayı oğlum gibi gördüğüm Rıdvan Beyin annesi ve babasıyla gurur duyuyorum. Oğlum Rıdvan nereye gitse beni ikinci annesi olarak tanıtıyor olması beni daha da mutlu ediyor. Kendisi de benim birinci oğlumdur. Hiçbir zaman hürmette kusur etmiyor, her zaman hatırımı sayıyor. Vatanı için çok çalışan bir insan. Memleketi için her zaman hizmet ediyor. Bir anne için, bir öğretmen için de en güzel duygu budur. Ben kendisinden çok razıyım, Rabbimde kendisinden razı olsun” dedi.

"Anneler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum"

Başkan Rıdvan Fadıoğlu ise, “Ben İlkokul öğretmenim olan Seniha hocamın şahsında tüm annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Anne yarısı diye hitap etmek istiyorum. Allah razı olsun hakikaten bizim aile eğitiminden hemen sonra ilkokul çağlarında işlenmemize vesile olan Seniha hocama ve aynı zamanda 4 ve 5. Sınıf öğretmenim Seniha hocamın kız kardeşi Sevim hocama yürekten teşekkür ediyorum. Eğer bugün bu makamlara değil kişilik olarak bu noktaya gelebildiysek, en büyük emek hocalarımızın ve ailemizindir. Hocamın demin bahsettiği gibi hocamın tayini çıkınca kız kardeşi olan Sevim hocam 4 ve 5. sınıfa kadar okuttu beni, Seniha hocamda 1,2 ve 3. sınıfa kadar okuttu. Tabi gerçekten bizde iz bırakan öğretmenlerimiz, İlkokula başladığımızda hayatımızın şekillendiği nokta da bizlere hayatı öğreten, hayata bakışımızı belli noktaya yönlendiren hocalarımızdır. Rabbim kendilerini sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Allah kendilerini başımızdan eksik etmesin. Büyüklerimizin duasıyla bizler ayakta duruyoruz. Onlar her zaman var olsun, bizlerde onlara hizmet edelim. Allah bizlere nice anneler gününü hep birlikte kutlamayı nasip etsin diyorum, vermiş olduğu emekler içinde bir kez daha hocama yürekten teşekkür ediyor, anneler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA