Çanakkale'de Görme Engellilere 'Girişimcilik Kursu'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: 'Bu kursun engelli kardeşlerimize kendi iş yerlerini açmaları için, çalışma hayatını oluşturmaları için büyük bir fırsat vereceğini düşünüyorum'.

Çanakkale'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Türkiye Görme Engelliler Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Girişimcilik Kursu'nu başarıyla bitiren 20 engelli sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuşmasına tüm annelerin 'Anneler Günü'nü kutlayarak başladı.

Turan, Türkiye'de 5 milyona yakın engelli bulunduğunu, hükümet olarak onların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

Pratik ve hızlı iş yapmak için atılması gereken adımların büyük bir kısmının gerçekleştirildiğini ancak ancak hala eksiklerinin bulunduğunu söyleyen Turan, şu değerlendirmede bulundu:

'Sertifika programının Türkiye'de bir ilk olmasını önemsiyorum. Bu kursun engelli kardeşlerimize kendi iş yerlerini açmaları için, çalışma hayatını oluşturmaları için büyük bir fırsat vereceğini düşünüyorum.'

Konuşmaların ardından Turan, görme engelli kursiyerlere sertifikalarını verdi ve beyaz baston hediye etti.
Kaynak: AA