Ayvatlar'da Muhteşem Şölen

13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliği Ayvatlar Mahallesi’nde düzenlenen muhteşem gösteriler ile son buldu.

Ayvatlar'da Muhteşem Şölen
13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliğinin son günü Balıkesir’in Ayvatlar Mahallesi’nde düzenlenen program ile sona erdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mehter takımının gösterisi ile devam etti. Şölen öncesi Anneler Günü dolayısı ile 15 Temmuz Şehidi Turgut Solak’ın eşi Aynur Solak yılın annesi seçildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehit eşinin elini öperek çiçek takdiminde bulundu.

Ayvatlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Savran açılış konuşmasında Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti. Ardından sonra konuşan Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatoğlu, "Biz Suriye değil, Mısır değil, biz dünyaya birlik ve beraberliğimizi her zaman gösteren bir ülkeyiz. 15 Temmuz’da da ülkemizi bölmeye çalıştılar, denediler ancak Türk milleti bu ülkeyi size böldürtmedi. İşte burada devlet millet kaynaşması nasıl olur Ayvatlar’da görüyoruz. Dünyaya diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sesleniyoruz bizi ölçmeye çalışmayın. Türk milletinde yürek, iman, dava, devlet, irade işidir, Türkiye Cumhuriyeti bu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu halkın gönlüne giren bir isim, tüm Yörük ve Türkmen dernekleri adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Ayvatlar yaylasında biraraya gelen vatandaşlara seslenerek, "Etkinliğimiz kültür etkinliği. Bu etkinliğimize dua ile başladık. Bu işin başı dua,ortası dua ve sonu duadır. Yörük ve Türkmenler her zaman devletine, milletine, vatanına sahip çıkmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçmişi vardır, güçlü bir devletiz. 15 Temmuz’da ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalıştılar ancak yüce Türk milleti buna izin vermedi. Ayvatlar Mahallesi’ndeki etkinliğimizde bütün Yörük ve Türkmenler bizimle beraber oldu, herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Makedonya Halk Dansları Topluluğu, Yaren Halk Oyunları ekipleri, Bosna Hersek KUD PreporodKonjic Halk Dansları Topluluğu, Sındırgı Mesleki Teknik Lisesi Halk Oyunları ekibinin oyunları ve Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları gösterileri ile davetliler büyük keyif yaşadı.

Programın sonunda Kırgızistan Datkaiym Halk Dansları Topluluğu ve Bulgaristan Mestanlı Türk Kültür Sanat ve Etkileşim Derneği Halk Dansları Topluluğu da gösterileri ile güne damga vurdu.

Şölene İsimsizler dizisinin başrol oyuncularından Taner Ertürk ve Bülent Alkış da katıldı.

Her iki oyuncu gösteri yapan gruplara hediyelerini takdim ederken, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’da şölene katılan oyunculara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA