Ayvalık'ta Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencilerinden Askıda Sebze Ve Meyve Uygulaması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, Askı’da Sebze ve Meyve Uygulaması’nı hayata geçirdi. ‘Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olanlar askıdan alsın’ ve ‘Hayat Paylaştıkça Güzel’ sloganlarıyla gerçekleşen okulun sosyal sorumluluk projesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Ayvalık'ta Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencilerinden Askıda Sebze Ve Meyve Uygulaması
Ayvalık’ta Perşembe ve Pazar günleri kurulan semt pazarlarında hazırladıkları stantlarda veren el ile alan el arasında gönül köprüsü kuran öğrencilere, vatandaşlar da tam destek verdi.

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası ile Ayvalık Belediyesi ve pazarcı esnafının da destek verdiği uygulamaya ihtiyaç sahibi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Hayata geçirdikleri uygulamayla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinden Neslihan Dere, “Biz ihtiyaç sahibi insanlara semt pazarlarından meyve ve sebze satın alarak yardımcı olmaya karar verdik. Onların bu ihtiyaçlarının giderilmesi için katkıda bulunmak istedik. Hayata geçirdiğimiz uygulamayla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürebilmek bizlere sonsuz bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hazırladığı Askıda Sebze ve Meyve standına satın aldığı patlıcan, domates, biber, patates gibi ürünleri satın alıp, asarak destek veren Hatice Gökdemir adlı vatandaş ise, “Çocuklarımız çok anlamlı bir projeyi hayata geçirmişler. Bu uygulama benim için çok şey ifade ediyor. Bu uygulama çocukların yoksul insanlarla empati kurduklarını gösteriyor. Yarınlar adına çok umut verici bir çalışma. Çok mutlu oldum” dedi.

Öğrencileriyle birlikte toplumsal farkındalık adına çok anlamlı bir uygulamayı hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurtuluş ise; “Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan BENGİ Projesi kapsamında, Değerler Eğitimi çerçevesinde toplumuzda yitirilmeye yüz tutan yardımlaşmak ve paylaşmak üzerine bu projeyi şekillendirdik. Yardımlaşma ve paylaşma adına Osmanlı’dan gelen veren elin, alan eli görmediği ‘Sadaka Taşı’ kültürü vardı. Günümüzde de ‘Askı’da Ekmek’ ve ‘Askı’da Kahve’ uygulamaları var. Biz; ihtiyaç sahibi insanlarımızın sadece ekmeğe yada kahveye, çaya ihtiyacının olmadığını düşünerek, ihtiyaç sahiplerinin sebze ve meyveye de ihtiyaçlarının olabileceği noktasında bu projeyi hayata geçirdik. Bu uygulamayı hayata sokarken, semt pazarlarında çöpe atılan sebze ve meyveleri toplayan ve evlerinin ihtiyaçlarını bu atıklarla gidermeye çalışan insanlarımızın var olduğunu gözlemledik. Çocuklarımıza da toplumsal farkındalık aşılamak adına ve kendilerinden sonraki kuşaklara da aktarmalarını sağlamak istedik” dedi.

Uygulamaya katılan öğrencilerin kendi cep harçlıklarından bu stantlara gönüllü olarak sebze ve meyve satın alıp koyduğunu anlatan Mustafa Kurtuluş, “Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir’ diyen bir dinin mensubuyuz. Bu uygulamayla öğrencilerimize yardımlaşma ve dayanışma ruhunu aşılayarak anlatmaya çalışıyoruz. Biz bir ateş yaktık. İnşallah, halkımızda bizim yaktığımız bu ateşi destekler ve başlatmış olduğumuz bu uygulama daha farklı alanlara yayılarak hayat bulur. Böylelikle de ihtiyaç sahibi insanlarımızı her türlü ihtiyaçlarını toplumsal birlik ve beraberlik ile karşılamış oluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA