Anneler Günü'nün En Acı Haberi, Yıllardır Beklediği Oğlunun Ölüm Haberi Geldi

Diyarbakır’da 2014’te yılında bir grup annenin Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı eyleme katılan ve terör örgütü PKK’dan çocuğunu geri vermesini isteyen gözü yaşlı anne Yüksel Karaşin, acı haberle yıkıldı. Yıllardır çocuğunu bekleyen Karaşin’in oğlu Ali Karaşin’in, Tunceli’deki operasyonda öldüğü belirlendi.

Anneler Günü'nün En Acı Haberi, Yıllardır Beklediği Oğlunun Ölüm Haberi Geldi
Diyarbakır’da 2014 Mayıs’ında, Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Safiye Gündüz, Filiz Eren ve Emine Temel, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, kendilerine teslim edilmesi için oturma eylemi başlatmıştı. 3 annenin başlattığı eyleme katılım kısa sürede 45’e ulaşmıştı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden Diyarbakır’a gelen anneler, aylarca döviz ve pankart açıp, gözyaşı dökerek, seslerini terör örgütü PKK’ya duyurmaya çalışmıştı. O dönemde, 17 yaşında olan oğlu Ali Karaşin’den, 29 Nisan 2014’ten beri haber alamayan anne Yüksel Karaşin de, eyleme katılmıştı. Büyükşehir Belediyesinin ardından eylemin devam ettiği Dağkapı Meydanı’nda aylarca oğlunu bekleyen Karaşin, yaptığı açıklamada, “29 Nisan’dan bu yana oğlumdan haber alamadım. Çocuğumdan hala bir haber yok. Baktım burada bir eylem var, bende gelip bu eyleme katıldım. Çocuğum gelmeyinceye kadar ben buradan gitmiyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak’a sesleniyorum. Sesimizi duysunlar, çocuğumu getirsinler. Ben çocuğumu istiyorum. Bizi kimse aramadı, geldim buraya Kışanak’la görüşmek için 4-5 saat bekledim benimle görüşmedi, içeriye almadılar. Bizimle ne için görüşmüyor. Gelsin ‘Sizin derdiniz nedir?’ diye sorsun, Biz köpek değiliz insanız, biz anneyiz. Bu anneler ne için ağladıklarını sorsun. ‘Anneler ağlamasın, barış olsun’ diyorlar. Bizim çocuğumuzu getirsinler. Getirmeyinceye kadar ben burayı başlarına yıkarım bir yere de gitmeyeceğim” demişti.

Tunceli’deki operasyonda öldü

Annelerin eylemi sonlandırılmasının ardından ise her gün evinde bir gün oğlunun geleceği umuduyla yaşayan Karaşin, acı haberle yıkıldı. Acılı annenin oğlu Ali Karaşin’in, Tunceli’de nisan ayı sonlarında gerçekleştirilen operasyonda öldüğü belirlendi. Öldürülen Karaşin’in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

İhlas Haber Ajansı’nın , telefonla ulaştığı baba Ahmet Karaşin, çocuklarının vurulduğu haberinin kendilerine geldiğini belirterek, yarın DNA testi için Malatya Adli Tıp Kurumuna gideceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA